Blaga: PDL nu retine buletinele alegatorilor. E o copilarie!

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 10:57
4011 citiri
Blaga: PDL nu retine buletinele alegatorilor. E o copilarie!

Presedintele PDL Vasile Blaga a respins acuzatiile potrivit carora militanti ai partidului ar retine buletinele alegatorilor, contra unor sume de bani, astfel incat sa nu se prezinte la referendmul din 29 iulie, calificand aceasta ipoteza drept o "copilarie".

"Asta este o copilarie! Daca se intampla astfel de cazuri, legea trebuie sa fie aplicata, iar institutiile statului nu au decat sa isi faca datoria", a declarat Vasile Blaga la RFI Romania.

Nichita (PSD): Adversarii nostri strang buletinele oamenilor ca sa nu mearga la vot

Totodata, presedintele PDL a insistat ca democrat-liberalii nu au ce bani sa le ofere alegatorilor in conditiile in care tara tara este impanzita de panouri ale USL.

"Dar ce bani sa le oferim noi cetatenilor pentru a nu veni la vot? Toata tara este impanzita de panouri ale USL-ului, prin care indeamna lumea la vot, e adevarat, pe nici un motiv constitutional, din cu totul alte motive, sa vina si sa voteze impotriva presedintelui Basescu la referendum.

Cred ca au cheltuit zeci de milioane de euro, uitati-va in toata tara, este absolut plina! Nu exista oras, orasel din tara asta fara zeci de panouri cu indemnul de a vota impotriva referendumului, noi nu avem nici unul", a subliniat Blaga.

"Deci despre ce bani vorbim? Nu cred ca sunt astfel de situatii. Cred ca sunt colegi si la mine convinsi ca si conducerea partidului, pentru ca pana la urma, conducerea partidului cand a luat aceasta decizie (de a-i indemna pe alegatorii sai sa nu mearga la vot- n. red.) a luat pulsul organizatiilor, pulsul militantilor nostri, al primarilor, al consilierilor locali, pentru ca pana la urma, acestia sunt cei mai importanti militanti ai nostri. Dar repet, daca exista un singur caz, el trebuie pedepsit!", a adaugat Vasile Blaga.

Prefectura Vaslui a declansat marti o ancheta in cazul unor posibile cazuri de abuz din partea unor primari care ar retine acte de identitate ale localnicilor pana dupa referendumul din 29 iulie, pe motiv ca trebuie reactualizate datele din dosarele de ajutor social.

USL: Hotii striga hotii. PDL umbla prin tara pentru buletine contracost

O alta ancheta are loc la o mina din judetul Gorj. Conducerea unitatii miniere ar fi luat cartile de identitate ale angajatilor, pentru a-i impiedica sa vina la vot.

Citeste mai multe despre Blaga: PDL nu retine buletinele alegatorilor. E o copilarie! pe RFI Romania.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Vasile Blaga PDL buletine alegatori copilarie, #Vasile Blaga buletine contracost, #PDL bani alegatori buletine, #referendum demitere Traian Basescu , #presedinte PDL