Blaga: PDL va depune toate amendamentele la buget propuse pana acum de USL

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 16:27
1516 citiri
Blaga: PDL va depune toate amendamentele la buget propuse pana acum de USL
Foto: B1 TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca partidul sau va depune la Birourile Permanente toate amendamentele depuse, de-a lungul timpului, de catre USL, la toate proiectele de buget ale guvernarii PDL.

"PDL a hotarat ca, imediat ce Guvernul Ponta va depune proiectul de buget, reprezententii sai sa depuna la Birourile Permanente toate amendamentele depuse, de-a lungul timpului, la proiectele de buget", a spus Blaga.

"Vrem sa aratam ca USL minte si ca nu i-a interesat niciodata bunastarea romanilor", a adaugat presedintele democrat-liberal.

Guvernul Ponta va trebui sa vina cu masuri economice concrete, a mai spus Vasile Blaga.

"De data asta, Ponta va trebui sa spuna foarte clar care sunt masurile de relansare propuse, care va fi rata inflatiei, cresterea economica prognozata in 2013. Deocamdata am vazut ca fondurile alocate investitiilor sunt mult mai mici decat cele alocate in anii anteriori", a mai spus Ponta.

Legat de indexarea pensiilor, Blaga a opinat ca USL nu respecta legea.

"Desigur, o sa propunem si amendamente care sa corecteze derapajele de la lege a actualului Guvern. Dansii vorbesc de indexarea pensiilor cu 4 la suta, in timp ce inflatia este de 5 la suta", a spus presedintele PDL.

"Pensiile se indexeaza cu 4% incepand chiar din luna ianuarie. Chiar daca in ianuarie pensionarii nu vor primi in mana aceste majorari, vor primi diferentele in lunile urmatoare, dupa ce va fi aprobat bugetul", a spus duminica, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Seful democrat liberalilor a mai spus ca evaluarea filialelor din tara va continua. "Fiecare are dreptul sa-si spuna punctul de vedere si nu contesta nimeni acest lucru", a precizat Blaga.

Presedintele PDL, Vasile Blaga a anuntat ca in cadrul sedintei BPN s-a decis ca senatorul Viorel Badea sa preia conducerea interimara a organizatiei de Diaspora, iar deputatul Vasile Iliuta pe cea din Calarasi.

"In ceea ce priveste actiunea interna a partidului am stabilit deja calendarul deplasarilor in teritoriu pentru aceasta saptamana si vom fi maine in Arges, pe urma Ialomita, Constanta, Tulcea si incheiem saptamana la Vrancea. Am stabilit si doua conduceri interimare: la Diaspora domnul senator Badea ( Viorel Badea n.r.) si la organizatia de Calarasi domnul deputat Iliuta Vasile", a spus liderul PDL.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Blaga amendamente buget, #Blaga guvern Ponta minciuna, #Blaga indexare pensii , #presedinte PDL
Comentarii