Blaga: Ponta vrea sa scape de functia de prim-ministru. E disperat!

Joi, 07 August 2014, ora 23:00
2885 citiri
Blaga: Ponta vrea sa scape de functia de prim-ministru. E disperat!

Presedintele PDL Vasile Blaga a vorbit, joi seara, despre disputele in care este implicat premierul Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, facand referire la ministrii propusi pentru Cultura si Buget, precum si la ruperea pactului de coabitare.

"Victor Ponta vrea sa scape de functia de prim-ministru. El depune eforturi extraordinare, din acest punct de vedere, vad ca este disperat! A coborat limbajul politic atat de jos, pentru ca vrea sa scape de guvernare.

Basescu: In relatia directa cu mine, Ponta chiar pare bine educat. Am sa-l tin aproape, il strica anturajul

Vrea sa ajunga presedinte, si nu va ajunge niciodata, tocmai pentru a scapa de guvernare", a declarat copresedintele Aliantei Crestin Liberale (ACL), la Relitatea TV, precizand ca unul dintre eforturile lui Ponta a fost sa propuna doi oameni nepregatiti, respectiv pe Rozalia Biro si pe Claudiu Manda, pentru a ocupa functiile de ministru al Culturii si ministru delegat pentru Buget.

Blaga a vorbit si despre scandalul ruperii pactului de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu, sustinand ca disputa "e net favorabila" premierului.

"Pe Ponta il satisfac lucrurile astea, pentru ca toata lumea uita de ceea ce a promis el si ce ar trebui sa faca, ne ocupam acum cum ii raspunde unul altuia... Disputa e net favorabila domniei sale", a precizat democrat-liberalul.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, intr-o declaratie de presa de la Cotroceni, ca respinge propunerile premierului pentru Cultura si Buget.

Basescu a respins propunerile de ministri: Pe Biro o accept la alte ministere, pe Manda nu

In ce o priveste pe Rozalia Biro, presedintele a explicat ca a respins nominalizarea pentru Ministerul Culturii deoarece aceasta nu cunoaste pe deplin limba romana, dar a subliniat ca ar numi-o la alte ministere.

In schimb, presedintele a mentionat ca o eventuala propunere a lui Claudiu Manda pentru orice alt post de ministru ar fi din start din nou respinsa: "In ce il priveste pe dl Manda, e bine sa nu se mai revina nici macar pe alte portofolii".

Ponta i-a scris lui Basescu: Ati semnat pactul cu rea-credinta, nu-l mai consider valabil

De asemenea, seful statului i-a cerut lui Victor Ponta sa se mai gandeasca la ruperea pactului de coabitare, premierul spunand, miercuri, ca acest acord nu mai exista. Ponta l-a acuzat pe presedinte ca a recunoscut ca l-a pacalit atunci cand a semnat pactul.

Citește și:
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
#Vasile Blaga Ponta, #Vasile Blaga Ponta disperat, #Vasile Blaga Ponta ministri, #Vasile Blaga Ponta coabitare , #presedinte PDL