Blaga: Raspunsul lui Predoiu vizavi de declaratiile lui Basescu a fost excelent (Video)

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 14:24
4070 citiri
Blaga: Raspunsul lui Predoiu vizavi de declaratiile lui Basescu a fost excelent (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca el crede in "sinceritatea" raspunsului pe care l-a dat colegul sau de partid Catalin Predoiu, dupa ce presedintele Traian Basescu a vorbit intr-o emisiune televizata despre schimbarile cerute de Predoiu la DNA atunci cand era ministru al Justitiei.

Vasile Blaga a fost intrebat inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL cum apreciaza afirmatiile presedintelui Traian Basescu vizavi de Catalin Predoiu, inscris in cursa pentru desemnarea candidatului democrat-liberalilor la Presedintie.

"Eu am urmarit cu atentie raspunsul domnului Predoiu si cred in sinceritatea acestui raspuns, ca si in el de altfel. Pe de alta parte, noi nu putem sa stam sa nu ne desemnam un candidat pentru alegerile prezidentiale, mai ales ca exista aceasta actiune prevazuta in programul nostru de guvernare. In al treilea rand, dupa europarlamentare vom discuta, dar cu aceia care vad ca adversar politic USL, si nu PDL", a raspuns Vasile Blaga.

Raspunsul lui Predoiu, "excelent"

Presedintele democrat-liberalilor a subliniat ca raspunsul lui Catalin Predoiu in legatura cu declaratia sefului statului potrivit careia ar fi solicitat sa ramana in Guvernul USL a fost "excelent".

"Nu vreau sa comentez lucrurile acestea. Am ascultat raspunsul domnului Predoiu, care a fost excelent, si cred in sinceritatea lui", a indicat el.

La randul sau, Catalin Predoiu a spus ca el a lamurit faptele prin declaratia sa de vineri.

"Am lamurit faptele si cred ca declaratiile premierului din luna mai 2013 de la o emisiune TV au lamurit, de asemenea, imprejurarile. Nu vreau sa comentez mai mult. Ceea ce conteaza sunt faptele, munca mea este in rapoartele de tara, munca mea este in Monitorul Oficial", a aratat el.

Basescu, atac la Predoiu

Seful statului a spus, vineri, la o emisiune TV ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a propus, in Guvernul Tariceanu, inlocuirea lui Daniel Morar de la sefia DNA, iar conditia care i-a fost pusa ulterior, in Cabinetul Boc, viza un al doilea mandat pentru seful Directiei Nationale Anticoruptie.

"Eu imi aduc aminte asa: fiind in Guvernul Tariceanu, domnul Predoiu a propus inlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, inlocuirea lui cu o doamna care nu avusese dosare prea importante in toata viata ei. O doamna care ii era consilier. Am inteles ca imi dadea lectii cum a renuntat presedintele Basescu la Daniel Morar, or, el, cu manuta lui, a facut propunere de inlocuire a lui Daniel Morar, dupa primul mandat. Si stiu si in ce conditii: pe discutiile din PNL si intelegerea cu Hrebenciuc. M-a deranjat tipul acesta de om", a afirmat Basescu, la B1 TV.

Presedintele a precizat ca atunci cand l-a chemat pe Predoiu pentru a-l intreba daca vrea sa faca parte din Guvernul Emil Boc, a avut o singura conditie, aceea de a-l propune pe Daniel Morar pentru al doilea mandat.

"Conditie pe care i-am pus-o eu lui, si nu el mie. (...) A fost o singura conditie discutata, aceea ca Morar va fi propunerea lui pentru DNA, pentru un al doilea mandat. Pe urma, i-am explicat lui Emil Boc ca este bine sa avem un ministru la Justitie care este bine sa nu fie suspectat ca ar avea apartenenta PDL si principiul acesta l-am folosit nu numai la Justitie, ci si la serviciile secrete", a adaugat presedintele.

Seful statului spune ca l-a deranjat ca i-a dat lectii Catalin Predoiu, in contextul in care acesta l-a rugat sa vorbeasca cu premierul Victor Ponta pentru a fi mentinut si in Guvernul USL.

Basescu, atac la Predoiu: A vrut sa il inlocuiasca pe Morar de la DNA si sa ramana in guvernul Ponta

"La mine a fost in cabinet, si nu la altcineva. Sigur ca am vorbit si m-a refuzat Ponta. Cu o anume motivatie m-a refuzat. Deci, omul acesta sa nu indrazneasca sa imi dea lectii publice", a afirmat presedintele.

Cat priveste eventuala candidatura a lui Catalin Predoiu la alegerile prezidentiale, din partea PDL, Basescu spune ca acesta poate candida, dar "fara sa minta".

In replica, Catalin Predoiu a sustinut vineri ca propunerile pe care le-a formulat nu au fost discutate cu oameni politici, iar presedintele Traian Basescu "stie bine acest lucru si, la vremea respectiva, l-a apreciat".

Basescu, atac la Predoiu: A vrut sa il inlocuiasca pe Morar de la DNA si sa ramana in guvernul Ponta

El a adaugat ca in 2008 l-a propus adjunct pe Daniel Morar si sef pe Monica Serbanoiu la DNA, pentru ca stia ca in Parlament se pregatea o propunere legislativa de desfiintare a DNA daca il numea sef pe Daniel Morar.

Fostul ministru a mai mentionat ca in decembrie 2008 si-a incheiat primul mandat si a fost solicitat de presedintele Romaniei si primul-ministru sa continue.

#Blaga Predoiu raspuns Basescu, #replica Predoiu Basescu, #Blaga reactie Predoiu Basescu , #presedinte PDL
Comentarii