Blaga: Revizuirea Constitutiei este post-traumatica, resentimentala

Marti, 25 Iunie 2013, ora 18:46
1100 citiri
Blaga: Revizuirea Constitutiei este post-traumatica, resentimentala

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a atacat revizuirea Constitutiei in formula propusa de USL, apreciind ca modificarea Legii fundamentale este "post-traumatica si resentimentala".

"Noi consideram ca aceasta varianta de Constitutie, nici macar nu mai putem vorbi astazi de revizuirea Constitutiei, este una post-traumatica, una resentimentala, extrem de periculoasa pentru democratia din Romania. Mai mult de jumatate din amendamentele depuse de catre USL-isti se refera la reducerea prerogativelor presedintelui Romaniei, pe care nici mai mult nici mai putin il scot si din puterea executiva.

Revizuirea Constitutiei: Presedintele, obligat sa accepte orice ministru

Practic am ajuns la a defini o republica aproape parlamentara, spun aproape parlamentara pentru ca le-a fost frica sa-l aleaga pe presedinte prin votul Parlamentului, stiind ca in marea lor majoritate, peste 80% dintre romani doresc sa-si aleaga presedintele", a declarat liderul democrat-liberal, marti, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Despre interzicerea traseismului in Constitutie, cu un deputat PDL: Oul sau gaina?

PDL a infiintat Coalitia pentru Constitutia Cetatenilor

Senatorul PDL a explicat ca, in replica, partidul pe care il conduce a infiintat Coalitia pentru Constitutia Cetatenilor, desemnand noua democrat-liberali pentru a se ocupa de aceasta problema.

Cezar Preda (PDL): Facem manifestatii de strada, boicotam "Constitutia bosorogilor vopsiti"

"Noi am decis astazi (marti-n.red.) sa initiem Coalitia pentru Constitutia Cetatenilor, Constitutie pentru Romania, nu pentru USL. Si invitam sa participe la aceasta coalitie partidele parlamentare de opozitie, partidele neparlamentare, simpli cetateni, ONG-uri.

Am si formulat astazi un comitet de initiativa condus de domnul profesor Radu Carp care are tocmai aceasta specializare - drept constitutional, si din care vor face parte inca opt colegi: dna Anca Boagiu, Liviu Negoita, Adriana Saftoiu, Alin Tise, Ioan Oltean, Radu F. Alexandru, Cristina Traila si Valeria Schelean", a mai spus Vasile Blaga.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL revizuire Constitutie, #Vasile Blaga revizuire Constitutie, #PDL Coalitia Constitutia Cetatenilor , #presedinte PDL