Blaga: Rezultatele sunt acum publice si clare, referendumul e invalid (Video)

Miercuri, 01 August 2012, ora 13:07
3018 citiri
Blaga: Rezultatele sunt acum publice si clare, referendumul e invalid (Video)
Foto: B1TV

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, ca rezultatele referendumului "sunt acum publice si clare", odata cu anuntarea datelor finale de catre Biroul Electoral Central, iar ele arata ca "referendumul este invalid".

Totodata, Blaga a reamintit ca rezultatele finale comunicate de BEC arata ca exit-poll-ul si numaratoarea paralela a PDL au fost "totalmente corecte", in timp ce USL a anuntat duminica rezultate gresite.

Referendum 2012: Rezultate finale - Prezenta a fost de 46,24%

Videanu: 46,8% prezenta la vot la inchiderea urnelor

Sova: Ne indreptam spre 52%, Basescu nu se mai intoarce la Cotroceni

"La fel am procedat si la alegerile prezidentiale din 2009, cand am dat rezultate exacte, atat la exit poll cat si la numaratoarea paralela. PDL a spus adevarul in timp ce USL a incercat sa manipuleze, indicand o prezenta la vot de peste 50%(...) Aceasta este diferenta intre corectitudine si manipulare. PDL urmeaza prevederile legii si respecta realitatea, USL incalca sistematic legile si modifica realitatea", a declarat Blaga.

Liderul PDL a mai sustinut ca "dupa comunicarea rezultatelor finale, intram in linie dreapta privind procedura de revenire a presedintelui ales la Cotroceni".

"Remarcam ca USL refuza din nou sa acccepte legile in vigoare si continua sa duca razboiul politic antidemocratic si antieuropean. Au inventat o noua diverstiune incecand sa impuna validarea pe baza datelor ISS(...)Diversiunea a fost respinsa chiar de INS prin vocea presedintelui, care a comunicat clar ca datele de la recensamant nu au de a face cu referendumul (...) Reamintesc ca la recensamant sunt luati in considerare cetatenii romani care au domiciliul stabil in Romania, de altfel si aceste rezultate vor fi validate la 20 sept 2013", a declarat Vasile Blaga, reamintind ca datele corecte ce trebuie luate in calcul la referendum sunt cele comunicate de ministrul de Interne Ioan Rus.

"Am inteles si atacurile pe care USL le face la adresa MAI. Nu credeam ca poate exista atata impostura", a spus Vasile Blaga.

Acesta a reamintit ca datele furnizate de Ministerul de Interne sunt cele valabile pentru ca ele provin de la Biroul de Evidenta a Populatiei, sunt trimise primarilor, "care sunt peste 2.000 de la USL, o parte UDMR, unii independenti, aproape 800 PDL".

"Ei fac corecturile in liste, le trimit BEJ- urilor si suma ajunge la BEC. Lucru extrem de corect prezentat de MAI", a declarat Vasile Blaga.

Mai mult, acesta a atras atentia asupra faptului ca daca ar fi doar 15 milioane de alegatori, atunci automat numarul parlamentarilor ar trebui sa scada drastic, cu circa 20%.

"Cerem ca, imediat dupa ce CCR se pronunta, USL sa convoace Birourile Permanente Reunite, care la randul lor sa convoace sedinta comuna a camerelor pentru a putea fi citita decizia Curtii. Daca nu o vor face, vom face noi demersurile necesare", a declarat Vasile Blaga.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#Blaga rezultate referendum, #Blaga referendum Basescu , #presedinte PDL