Blaga: Romania, zguduita de rafuiala intre USL si statul de drept - Retrageti imediat abuzurile! (Video)

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 13:57
2024 citiri
Blaga: Romania, zguduita de rafuiala intre USL si statul de drept - Retrageti imediat abuzurile! (Video)
Foto: B1TV

Presedintele PDL Vasile Blaga a acuzat USL ca a rasturnat ordinea de drept din Romania si a cerut premierului Victor Ponta sa retraga imediat modificarile abuzive facute in ultimele zile.

Blaga a declarat intr-o conferinta de presa, tinuta vineri la sediul partidului, ca USL se pregateste sa impinga tara in anarhie si a sustinut ca suspendarea presedintelui a fost pusa la cale "in baza unor minciuni".

"Victor Ponta sustine in continuare ca in Romania are loc un conflict intre presedinte si Parlament. Nimic mai neadevarat, societatea romaneasca e zguduita de rafuiala intre USL si statul de drept.

Victor Ponta trebuie sa isi recunoasca faptele. Ii reamintim lui Victor Ponta ca a restrans drepturile Curtii Constitutionale, a inlaturat Avocatul Poporului, a confiscat Monitorul Oficial, a blocat sau acaparat institutiile care ii stateau in cale. Toate pentru a-si aduce statul sub control si a impiedica aplicarea legii", a mai spus Vasile Blaga.

Ponta, un "hot cunoscut de lucrari stiintifice si un spargator de decizii CCR"

Liderul PDL a acuzat noua putere ca "a rasturnat ordinea de drept din Romania", ceea ce a provocat ingrijorarea institutiilor europene si a cancelariilor occidentale, care cer revenirea imediata a ordinii de drept in tara noastra.

"Victor Ponta a dat asigurari ca ordinea de drept va fi asigurata si stabilitatea tarii la fel. Democratia Romaniei nu are nevoie de stabilitatea abuzurilor domnului Victor Ponta! Revenirea la democratie trebuie sa aiba loc prin masuri imediate.

Guvernul Ponta trebuie sa retraga fara intarziere modificarile de legi abuzive, sa redea imediat drepturile CCR, sa respecte deciziile CCR in orice situatie, sa reaseze institutiile la locul lor, Monitorul Oficial si Institutul Cultural Roman, sa revina la respectarea procedurilor in Parlament.

Numai aceste masuri pot restabili imaginea Romaniei! Vorbele goale ale lui Victor Ponta nu sunt de ajuns. Este un hot cunoscut de lucrari stiintifice si un spargator de decizii CCR. Angajamentele lui Victor Ponta sunt o minciuna, realitatea este data de fapte, de prabusirea leului, ati vazut un nou record astazi", a declarat Vasile Blaga, condamnand atacul lui Victor Ponta la statul democratic.

Liderul PDL a acuzat Guvernul Ponta ca a adus economia intr-o situatie extrem de critica. "Pietele vad Romania ca o tara nesigura, condusa de un regim care nesocoteste legile.

Rostul Guvernului nu este sa se ocupe de reabilitarea lui Victor Ponta, ci sa dea solutii pentru stabilizarea monedei, cresterii economice, reducerii somajului(...)

Dupa doua luni, Guvernul Ponta ramane la un bilant zero in privinta economiei. Restul tine de betia de putere a domnilor Ponta si Antonescu", a mai adaugat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat ca PDL va avea o sedinta de grup la ora 15.00, dar oricum s-a decis ca parlamentarii PDL vor fi prezenti la sedinta de vineri seara, vor vota si isi vor spune punctul de vedere referitor la "aceste abuzuri incredibile".

"Azi incearca sa elimine ultimul bastion care le sta in cale pentru a acapara justitia, telul lor final", a mai punctat liderul PDL.

Intrebat de jurnalisti, Vasile Blaga a confirmat faptul ca a discutat cu Kelemen Hunor, care i-a spus ca UDMR "va observa cu atentie decizia CCR si va lua masuri in consecinta", in timp ce Varujan Pambuccian a spus ca reprezentantii minoritatilor au mai multe pareri, iar Gabriel Oprea, liderul UNPR, "a fost ferm, UNPR nu va vota suspendarea presedintelui".

Citește și:
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Va candida Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Răspunsul tranșant oferit de europarlamentar: „Nu suntem mulțumiți de Nicușor Dan”
Europarlamentarul liberal Rereş Bogdan a precizat că liberalii nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan şi de modul în care este administrat Bucureştiul...
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...