Blaga: Si noi, si eu, si PNL am facut greseli

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 22:08
3226 citiri
Blaga: Si noi, si eu, si PNL am facut greseli
Foto: B1 Tv

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus miercuri seara ca atat democrat-liberalii, cat si liberalii au facut greseli, in contextul intelegerii dintre cele doua partide, privind o alianta si un candidat unic la Presedintie.

"Si noi am facut greseli, si eu am facut greseli, si PDL a facut greseli", a declarat liderul democrat-liberalilor, intr-o emisiune la B1 Tv.

PNL si PDL s-au aliat: Candidat unic la Presedintie

De asemenea, intrebat in legatura cu acuzatiile privind atacul liberalilor la adresa statului de drept, din vara anului 2012, Vasile Blaga a raspuns: "Trecem peste greselile lui Crin Antonescu fata de statul de drept privind spre viitor".

Presedintele democrat-liberal a mentionat si ca PNL "intra in PPE fara emotii" si ca aceasta decizie "a contribuit la apropierea PDL si PNL".

Vasile Blaga a vorbit si despre necesitatea unificarii dreptei, afirmand ca lipsa de actiune nu conduce la nimic.

"Daca mergem pe ideea ca nu trebuie facut nimic, ca vine luimina de la rasarit, ca vine cineva cu ceva magic, nu vom reusi sa facem nimic", a spus presedintele PDL, adaugand ca discutiile trebuie incepute "de undeva".

Candidat comun al dreptei "pe care sa il voteze si Traian Basescu"

Liderul democrat-liberal a spus despre candidatul comun al dreptei la alegerile prezidentiale, asupra caruia PDL si PNL au convenit, ca spera ca si presedintele Traian Basescu sa il voteze.

"Sper ca pe acest candidat comun sa il voteze si dl Traian Basescu. A sustinut PMP si a facut 6 la suta! Electoratul acesta nu este o turma de oi, respecta pe presedinte, respecta ce a facut, dar nu se misca asa", a explicat Vasile Blaga, care a precizat ca "nimeni nu va putea castiga numai cu voturile dreptei".

"Nu ii cerem voie lui Traian Basescu sa actionam intr-o constructie cu PNL. Eu am fost mereu un om liber. Nu intotdeauna am fost de acord cu presedintele", a mai afirmat liderul democrat-liberal.

Blaga: Prima discutie cu Antonescu, la discursul lui Biden. In PMP sunt cu mitralierele pe masa

Despre unificarea dreptei, Blaga a spus ca aceasta se va face sigur, "pornind de la PNL si PDL": "Vorbesc despre unificarea dreptei de trei ani. Suntem singurul partid care nu a contribuit cu nimic la divizarea dreptei".

Presedintele PDL a spus ca proiectul dreptei inseamna, in primul rand, "continuarea parcursului euroatlantic al Romaniei", adaugand ca doreste ca in Romania sa fie creati "oameni cat mai putin dependenti de stat". In plus, Vasile Blaga a mentionat ca liderii PDL vor discuta cu PNL "o pozitie clara in favoarea actului de justitie".

Despre Tariceanu: Sunt prieten cu el, dar in politica nu vreau sa-i mai aud numele

Vasile Blaga a vorbit si despre fostul democrat-liberal, actual membru PNL, Sorin Frunzaverde, spunand despre acesta ca "nu mai are legatura cu PDL". De asemenea, despre fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca "si-a tradat partidul".

"Sunt prieten cu Calin Popescu Tariceanu, dar in politica nu vreau sa-i mai aud numele", a mentionat Blaga. Nu in ultimul rand, acesta a facut observatia ca europarlamentarii PDL, respectiv PNL, Monica Macovei si Norica Nicolai, vor fi colege de grup in PPE: "Asta e, viata merge inainte".

Alianta PDL-PNL: Blaga dezvaluie cum va fi desemnat candidatul la prezidentiale (Video)

Conducerile PDL si PNL au decis miercuri sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale, in cadrul sedintei comune pentru formarea unui pol de dreapta puternic, capabil sa faca opozitie PSD.

Este luata in calcul si o fuziune intre cele doua formatiuni, insa acest lucru s-ar putea intampla atat inainte de prezidentiale, cat si dupa.

Vasile Blaga este cel care a anuntat ca "doua partide nu pot decat sa fuzioneze ca sa formeze un mare parid de centru-dreapta", precum si ca cele doua partide au decis sa aiba un candidat unic la Presedintie.

#Vasile Blaga unificare dreapta, #Blaga PDL PNL, #Blaga candidat unic prezidentiale, #alianta PDl PNL , #presedinte PDL