Blaga: Solutia lui Ponta pentru Oltchim - fuga si tacerea

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 13:42
2746 citiri
Blaga: Solutia lui Ponta pentru Oltchim - fuga si tacerea
Foto: Digi24

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca Guvernul Ponta si-a dovedit incompetenta in cazul Oltchim si a cerut premierului sa il demita pe ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Victor Ponta si-a dovedit incompetenta la Oltchim. A declarat ca are solutii, va reamintesc tot circul din toamna, cand a modificat caietul de sarcini care prevedea privatizarea cu un investitor strategic in timpul licitatiei si a permis prezenta prietenului domniei sale Dan Diaconescu. Si ati vazut ce a iesit.

Au trecut aproape 6 luni de guvernare Ponta si combinatul e inchis, peste 3.000 de oameni nu isi primesc drepturile(...) Solutia lui Ponta: fuga de Oltchim si tacerea", a comentat Vasile Blaga, marti, la sediul ARD.

Liderul PDL a reamintit ca 17 ministri din Guvernul Ponta sunt in acest moment in campanie electorala, candidand pentru mandate de deputati sau senatori.

"Nu ii intereseaza de cei 3.000 de angajati de la Oltchim. Victor Ponta si Daniel Chitoiu sunt singurii care au creat aceste probleme, sa le rezolve! (...) Guvernul Ponta a inchis combinatul inainte de privatizare, scazandu-i valoarea. Asta inseamna competenta? Spuneau ca vor redeschide 25-30% din combinat, astazi lucreaza la maximum 15%", a mai declarat Blaga, adaugand ca privatizari similare are de gand sa faca Guvernul Ponta in perioada urmatoare si la Hidroelectrica, CFR Marfa si Tarom.

"Ii cerem inca o data domnului prim-ministru Ponta sa se deplaseze din studiourile de televiziune la Oltchim. Il asteapta salariatii(...) Si ii cerem sa il demita pe asa-zisul ministru al Economiei, spun asa-zisul pentru ca si-a declinat toate responsabilitatile", a mai afirmat Vasile Blaga.

Sute de muncitori de la Oltchim au protestat din nou, marti, in curtea combinatului, nemultumiti ca nu si-au primit salariile promise de Guvernul Ponta. 15 dintre angajati au intrat in greva foamei, iar alte cateva sute de muncitori de la Arpechim s-au alaturat protestului.

#Blaga protest Oltchim, #Blaga demisie Chitoiu, #Blaga privatizare Oltchim , #presedinte PDL