Blaga: Sper ca scandalul din jurul lui MRU sa nu devina o noua "borderiada"

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 20:29
5066 citiri
Blaga: Sper ca scandalul din jurul lui MRU sa nu devina o noua "borderiada"
Foto: Romania TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi seara, ca spera ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu sa nu "beneficieze" de o "borderiada", asa cum s-a intamplat in cazul fostului primar general al Capitalei Adriean Videanu.

"L-am sfatuit pe MRU sa se manifeste mai ferm. Nu cred ca avem o problema, i-am spus sa aiba grija ca acest lucru sa nu fie borderiada sa. Sunt convins ca Videanu nu a comis lucrurile de care este acuzat, dar a ramas pe numele lui. Cred ca foarte repede va avea o pozitie mult mai clara. Cand sunt evenimente internationale sunt si cheltuieli. Credeti ca un premier isi comanda whisky de un tip sau alt tip pentru el? Eu nu am vazut reactia RA-APPS, protocolul. Nu cred ca un om cu experienta lui MRU a facut aceasta greseala, ar trebui sa explice", a comentat Blaga, la Romania TV.

Ungureanu cere explicatii RAAPPS in legatura cu cheltuielile de protocol

Acesta a comentat si scandalul candidaturii lui MRU la Arad spunand ca fostul premier nu si-a exprimat dorinta de a candida in respectivul colegiu si ca astfel de discutii se poarta in Colegiul Director.

"MRU nu este o problema pentru PDL, discutiile sunt normale, avem o alianta de 2 saptamani, sunt discutii inerente. MRU nu a decis inca unde va candida, are mai multe optiuni.

Aceste discutii le vom avea in Colegiul Director saptamana viitoare, marti-miercuri vor fi transate lucrurile. MRU nu mi-a spus ca ar vrea sa candideze la Arad", a explicat liderul PDL.

Ungureanu, invitat de PDL Arad sa candideze in colegiul lui Seculici

Udrea, aroganta. Ponta, la fundul sacului

Vasile Blaga a admis ca unii dintre liderii PDL au fost aroganti, inclusiv Elena Udrea, si a fost nevoie ca acestia sa faca un pas inapoi, partidul platind cu varf si indesat aceste greseli la alegerile locale.

"O parte dintre liderii fostului BPN au fost considerati apropiati presedintelui, crezand ca lovesc in ei au crezut ca lovesc automat si in presedinte. I-a dovedit cineva lui Udrea ca a furat un cent? Vrand sa-l atace pe presedinte au atacat-o pe ea si pe altii si pe altii. Au fost si ei aroganti, inclusiv Udrea si am platit mult pentru asta.

La locale am pierdut pentru ca au fost atasate de figurile unor lideri ai nostri aceste masuri luate de Guvern care n-au fost suficient explicate. Am pacatuit, am platit la locale", a spus Blaga.

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta, Blaga considera ca premierul nu dispune de resursele necesare pentru a-si infaptui toate promisiunile facute, motiv pentru care nu a prezentat pana in acest moment bugetul de stat pe 2013.

"MRU a condus coerent Guvernul luand masuri care nu au lasat economia Romaniei sa se prabuseasca, Ponta nu a luat nicio masura in cinci luni. Ponta nici macar nu a venit cu bugetul pe 2013. Nu are si nu va avea nici pe 2013 banii sa-si onoreze promisiunile. Ponta e la fundul sacului, nu mai are ce da, de aia nu vine cu bugetul", a explicat fostul presedinte al Senatului.

Telenovela Oltchim, regizata de Ponta

Vasile Blaga a vorbit si despre subiectul combinatului Oltchim, considerand ca totul a fost o telenovela regizata de premierul Victor Ponta, ca si scandalul CSAT, pentru a se evita discutiile despre Guvernarea USL.

"Lucrurile sunt vechi acolo, problemele au aparut de la privatizarea Petrom. Arpechim a intrat in Petrom, in cateva luni s-au triplat preturile materiei prime. Cine inchide o unitate de productie in perioada in care vrea sa o scoata la licitatie?

Ponta a regizat o telenovela pentru a nu se discuta despre guvernare, n-am reusit sa aflam ce are de gand cu tara asta. A fost ocupat cu suspendarea presedintelui, apoi cu Diaconescu si dupa aia a pornit scandalul cu CSAT. Noi acum discutam despre un scandal, nu despre guvernare", este de parere presedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Blaga MRU scandal protocol, #Blaga PDL Ungureanu borderiada, #Blaga Ungureanu ARD PDL , #presedinte PDL
Comentarii
Poza gong
gong
rank 5
saracu blaga..sare de la borduri la vite Kobe..ii e greu si lui..
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5