Blaga: Toate guvernele de dupa 1 ianuarie 2007 sunt de vina pentru absorbtia slaba a fondurilor

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 22:05
2172 citiri
Blaga: Toate guvernele de dupa 1 ianuarie 2007 sunt de vina pentru absorbtia slaba a fondurilor

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca "absolut toate guvernele" Romaniei din ultimii sase ani sunt de vina pentru absorbtia slaba a fondurilor europene, iar "cine a gresit, sa plateasca". Printre cei vinovati, in opinia democrat-liberalului, este si ministrul Leonard Orban.

"Nu sunt europenii de vina, sunt de vina guvernele Romaniei care nu au absorbit fondurile europene. Absolut toate guvernele au partea lor de vina, mai mult sau mai putin, de la 1 ianuarie 2007, inclusiv Guvernul Ponta. (...) Cine a gresit, sa plateasca", a spus Vasile Blaga, miercuri seara, la Realitatea Tv.

La comentariul moderatorului, ca una dintre vinele pentru absorbtia slaba a fondurilor este ca atat Vasile Blaga, cat si presedintele Traian Basescu si fostul prim-ministru Emil Boc "l-au pastrat" pe ministrul Orban in fruntea Ministerului Afacerilor Europene, liderul PDL a raspuns "sunt de aceeasi parere".

"Preacinstitul Ponta a reusit opt milioane de euro (absorbtie a fondurilor europene - n.red.). Ponta e un mincinos, are alta realitate", a precizat fostul lider al Senatului, facand referire la procentul de absorbtie inaintat de seful Executivului - 20 la suta.

"Nu i-a spus Tariceanu ca absorbtia este de 9,78 la suta, cand dansul le-a spus ministrilor sa spuna 20?", a intrebat Blaga.

Acesta considera ca, atunci cand este vorba despre fonduri, "nu vorbim numai de competenta ministrilor".

"Vom fi foarte multi ani beneficiari ai fondurilor europene ale lor. (...) Nu plecam capul si nu pleaca nici presdintele si nici nimeni capul", a sustinut presedintele PDL.

PDL va sustine regionalizarea Romaniei

Vasile Blaga a abordat si subiectul impartirii Romaniei in regiuni administrative, precizand ca "tema regionalizarii Romaniei nu trebuie tratata politic".

"Sigur vom merge la negocieri cand va fi pusa in discutie regionalizarea Romaniei. Nu vom putea absorbi fonduri cu actuala structura administrativa", a explicat liderul democrat-liberal.

Cu toate acestea, considera senatorul, daca nu se va pune problema reorganizarii in 2013, "nu se va mai face", apreciind ca USL-ului ii va fi foarte greu, pentru ca are multi presedinti de consilii judetene.

Ce scor ar fi bun pentru ARD

Presedintele PDL a afirmat ca "un scor sub 20 la suta ar fi un scor rau" pentru ARD, la alegerile parlementare din 9 decembrie, in timp ce "un scor de 25-30 la suta ar fi un scor foarte bun".

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a amintit de scorul maxim obtinut de PDL la alegeri - 34,6 la suta.

Citeste si:
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Guvernul României a aprobat, joi, 27 ianuarie, Legea privind datele deschise şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, care va aduce o comunicare mai bună a cetățenilor cu...
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer...