Blaga: USL sa puna capat acestui spectacol trist, au pierdut deja 15% dupa locale (Video)

Marti, 31 Iulie 2012, ora 15:16
3591 citiri
Blaga: USL sa puna capat acestui spectacol trist, au pierdut deja 15% dupa locale (Video)
Foto: B1TV

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, marti, ca rezultatul referendumului este clar, iar Traian Basescu este "indreptatit sa isi reia prerogativele de presedinte al Romaniei". El a spus ca USL a pierdut 15 procente dupa alegerile locale.

"Ne asteptam ca institutiile statului sa faca pasii urmatori asa cum sunt stabiliti de lege(...)Cerem USL sa respecte rezultatul(...) Orice contestatie cu privire la rezultat, orice interpretare, nu isi are rostul(...) Inteleg disperarea unor lideri USL care au inceput sa aiba probleme in propriile partide, dar trebuie sa puna capat acestui spectacol trist care nu face decat rau imaginii Romaniei. Argumentele lor se situeaza in afara prevederilor legale", a declarat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa, adaugand ca USL a dorit sa schimbe regulile in timpul jocului si face acelasi lucru acum, dupa incheierea referendumului.

Blaga a enumerat cateva dintre argumentele USL, printre care revenirea la OUG 41, interpretarea neparticiparii, modificarea numarului de alegatori. "Iar altii dau pur si simplu dispozitii Curtii Constitutionale si ii spun ce sa decida", a mai spus Blaga.

Chiuariu: USL va cere CCR sa aplice forma care nu impune cvorum la referendum

Iliescu: Este obligatia CCR sa valideze referendumul

"Toate incercarile sunt pierderi de timp(...)Solicitam USL sa inceteze orice intimidare la adresa CCR(...)USL trebuie sa treaca, in sfarsit, la guvernarea tarii, ceea ce trebuia sa faca de la inceput", a mai spus Blaga.

Liderul PDL a mai subliniat ca "Referendumul e un capitol incheiat" si a cerut USL sa puna la punct in negocierile cu delegatia FMI venita la Bucuresti solutii pentru stabilitatea economica si financiara a Romaniei.

"Credem ca familia socialistilor europeni, din care face parte PSD, le-a dat un sfat bun", a reamintit Blaga declaratiile date luni de Hannes Swoboda, adaugand ca PDL e dispus la dialog cu adversarii politici.

Swoboda: Referendumul din Romania nu poate fi validat. Lupta politica trebuie sa inceteze

Swoboda: Traian Basescu are dreptul sa revina la Cotroceni

Intrebat de jurnalisti daca apreciaza ca liderii USL intarzie deliberat procedurile pentru revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni cu scopul de a face noi numiri la Parchetul General si la DNA, Vasile Blaga a raspuns ca nu doreste sa le faca acestora proces de intentie, dar este surprins de "ce debiteaza" acestia "in ultimele 24 de ore".

In opinia liderului PDL, procedurile sunt foarte clare. "Maine BEC valideaza alegerile, poimaine Curtea Constitutionala se pronunta, luni se poate reuni Parlamentul. Am cerut sa se stranga semnaturile colegilor mei, suntem pregatiti sa convocam noi Parlamentul, daca nu o fac dansii, dar sper sa nu ajungem pana acolo", a declarat senatorul PDL.

Despre votul multiplu: Oameni simpli vor plati greselile celor care i-au indemnat

Vasile Blaga a anuntat ca in sedinta conducerii de marti au fost analizate rezultatele referendumului si s-a decis sa se compare numele de pe listele suplimentare cu bazele de date care contin numele alegatorilor, iar cei care vor fi identificati ca au votat de mai multe ori, vor plati.

"Nu vrem raul nimanui, mai ales ca e vorba de oameni simpli, in cea mai mare parte, dar, din pacate, unii dintre ei vor plati greselile celor care i-au indemnat sa faca nereguli. Asta e viatal", a mai spus Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca din analizele facute reiese ca "USL a pierdut cel putin 15 puncte de la alegerile locale pana acum" si a ironizat scorurile foarte mari inregistrate la referendum in judete precum Olt sau Dolj.

"Peste 100%, chiar si 130%, in toate comunele. Au foarte multe lucruri frumoase in localitatile respective si lumea a dorit sa le vada chiar in 29 iulie", a comentat malitios Vasile Blaga, precizand si ca duminica "a fost o dragoste de turism electoral in Olt".

Liderul PDL i-a ironizat pe adversarii politici si pentru estimarile gresite date duminica in legatura cu prezenta la referendum, spunand ca acestea erau mai mult "dezinformari repetate".

"Erau cat pe aci sa anunte 60%(...) Apoi au spus ca softul e de vina, ca si cum ar avea emotii softul", a spus Blaga, reamintind ca estimarile PDL au avut o foarte mare acuratete si s-au dovedit reale. "Noi lucram la sutime", a punctat Blaga.

Blaga a prezentat rezultatele finale ale referendumului : Prezenta de 46,26%, la numaratoarea PDL (Video)

Lista de prioritati: Romania, constructia de dreapta, PDL

Pe de alta parte, liderul PDL a mai declarat ca in conducerea partidului a fost stabilita clar lista de prioritati: "Romania, pe locul 2 constructia pe dreapta si PDL pe 3", adaugand ca nu se va putea face o alianta politica pana in toamna, de genul Aliantei Dreptate si Adevar, pentru ca timpul este prea scurt, in schimb se va face o alianta electorala cu cei care au participat si la mitingurile pentru sustinerea lui Traian Basescu.

"Cu cat mai repede cu atat mai bine(...)Avem destule cereri din partea unor personalitati care doresc sa se inscrie in PDL, o sa vedeti in curand", a mai spus Blaga.

Din punct de vedere organizatoric, acesta a anuntat ca fostul secretar de stat din Ministerul de Interne Mihai Capra a preluat interimar conducerea PDL Galati.

"Este o solutie foarte buna", a punctat Blaga, explicand ca Mircea Toader va ramane liderul deputatilor democrat-liberali, dar "PDL trebuie sa se pregateasca pentru o toamna foarte calda electoral".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Blaga USL referendum, #Blaga Basescu revenire Cotroceni, #Blaga turism electoral Olt, #Blaga constructie dreapta , #presedinte PDL