Ce conditie pune Blaga pentru reluarea parteneriatului cu Basescu

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 16:59
3713 citiri
Ce conditie pune Blaga pentru reluarea parteneriatului cu Basescu

Presedintele PDL, Vasile Blaga, crede ca refacerea parteneriatului dintre PDL si presedintele Traian Basescu va fi posibila cand seful statului va renunta la "Adio, PDL".

"Cand domnia sa va renunta la 'Adio, PDL', nu va fi nicio problema. Ati sesizat in ultimele sapte-opt luni o abatere a PDL de la parcursul lui?", a declarat Vasile Blaga, arata Mediafax.

Blaga: Vom initia miscari de strada serioasa daca se voteaza Legea amnistiei

Acesta a precizat ca nu are cum sa se impace cu Basescu, pentru ca nu s-a certat niciodata cu seful statului.

"Trebuie sa apreciez pozitia corecta a presedintelui in disputele legate de statul de drept, ca si pozitia corecta a PDL. Noi nu ne-am schimbat un milimetru directia, iar in vara lui 2012 am fost langa presedinte si am fost langa statul de drept, sprijinindu-l pe presedinte. Sunt compatibilitati totale.

Cu ce nu am putut si nu pot fi de acord - cu anumite procese de intentie facute de domnul presedinte, care nu are niciun motiv sa creada ca pozitia PDL a fost alta", a spus Blaga.

Declaratia sa vine dupa ce Emil Boc, fost premier al Romaniei si primar al Clujului, a declarat ca in opinia sa PDL trebuie sa refaca parteneriatul cu presedintele Traian Basescu.

Acesta crede ca PDL trebuie sa devina "principala voce care sa apere Romania si romanii de abuzurile USL", arata Mediafax.

"PDL a fost motorul statului de drept, am reusit sa facem Romania europeana si am avut cele mai bune rapoarte pe justitie dupa 2009, cand am venit la guvernare. Cred ca aceste lucruri ale PDL au fost posibile pentru ca am fost in parteneriat cu presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Si cred ca aceste lucruri pot fi, din nou, sustinute in Romania, prin refacerea parteneriatului cu Traian Basescu, pentru ca a fost garantul statului de drept si al trecerii Romaniei prin cea mai dificila perioada de criza economica", a spus Boc.

#Blaga impacare Basescu, #Blaga parteneriat PDL Basescu, #Blaga parteneriat Basescu , #presedinte PDL