Fuziunea PDL-PNL prinde viata: Ce spune Blaga despre candidatura lui Macovei la prezidentiale

Luni, 02 Iunie 2014, ora 19:02
6651 citiri
Fuziunea PDL-PNL prinde viata: Ce spune Blaga despre candidatura lui Macovei la prezidentiale
Foto: B1TV

Conducerea PDL a luat, luni, cateva decizii fundamentale pentru fuziunea cat mai rapida cu PNL si formarea unei mari forte de centru-dreapta, a anuntat liderul Vasile Blaga.

"Am decis cu unanimitate de voturi continuarea discutiilor cu PNL", a spus presedintele PDL la finalul sedintei, dezvaluind conditiile stabilite deja la negocierile cu liberalii: paritate, candidat unic la presedintie si pasii prin care va fi desemnat acest candidat.

"Am decis sa incepem colaborarea in Parlament inca de astazi, am si format comisiile de lucru (...) Am decis impreuna sa construim o comisie paritara pentru justitie si consolidarea statului de drept. Vom participa impreuna la discutiile cu FMI; ne-au chemat separat, dar am trimis scrisori in acest sens", a mai adaugat Vasile Blaga.

De asemenea, conducerea PDL a analizat rezultatele organizatiilor judetene la alegerile europarlamentare, urmand ca in 1-2 saptamani sa se ia masurile care se impun, a mai declarat liderul PDL.

Vasile Blaga a spus ca PDL e decis sa puna umarul la constructia dreptei unite, dovada si deciziile luate luni in unanimitate, la una singura inregistrandu-se o abtinere.

In ceea ce priveste termenul pana la care va fi ales candidatul unic al dreptei la presedintie, Vasile Blaga a raspuns: "cat mai repede cu putinta".

"Foarte bine ar fi pana la inceperea campaniei pentru prezidentiale", a adaugat el.

Iohannis si Blaga tureaza motoarele: Comisii mixte, candidat unic la presedintie pana la 1 august (Video)

Vasile Blaga a fost intrebat de jurnalisti daca PDL ar putea renunta la numele sau, in conditiile in care liberalii nu vor sa faca acest lucru, prin fuzionare.

"Poate ca pana la urma sa ajungem la o formula clara, cu un conducator de partid, si depasim aceste orgolii, o formula care sa impace pe toata lumea (...) Nu am renuntat deocamdata la nimic, dar numele partidului e ultimul lucru care ma preocupa si ne preocupa. Eu sunt unul dintre cei patru care au inregistrat PD la tribunal, iubesc partidul asta, insemnele, imnul, dar sunt lucruri mai importante: 'Proiectul pentru Romania' si 'Jos PSD!'. Putem discuta si despre nume, dar la sfarsit", a mai declarat liderul PDL.

Vasile Blaga a precizat inca o data ca PDL il sustine pe Catalin Predoiu ca si candidat la prezidentiale, acesta avand sprijinul partidului.

"Va intra in toate analizele, o cercetare sociologica va stabili profilul candidatului", a mai spus el, precizand ca spera ca rezultatele sa fie anuntate pana la 1 august.

Intrebat daca Monica Macovei sau alt politician, chiar din afara PDL si PNL, va fi luat in calcul cand se va face cercetarea sociologica, Vasile Blaga a raspuns: "Nu am auzit-o niciodata exprimandu-si intentia sa candideze, dvs ati auzit-o? (...) Noi, din partea PDL, ne-am desemnat democratic candidatul, prin votul nostru, al colegilor; stiti alt partid care sa o fi facut-o?".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Blaga fuziune PNL PDL, #Blaga Macovei presedintie, #PDL fuziune PNL , #presedinte PDL