PDL cere demisia Guvernului Ponta

Luni, 06 August 2012, ora 16:47
2369 citiri
PDL cere demisia Guvernului Ponta
Foto: B1 TV

PDL a cerut demisia intregului Guvern Ponta, luni, prin vocea presedintelui democrat-liberal Vasile Blaga, ca urmare a modului in care a fost organizat referendumul din 29 iulie, dar si a demisiilor ministrilor de Interne si al Administratiei, Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

Liderul PDL a precizat, intr-o conferinta de presa organizata luni, ca demisiile celor doi ministri USL "nu sunt o surpriza".

"Am vazut pozitiile domnului Rus, ulterior a domnului Dobre - dansii nu doresc implicarea MAI in acest demers politic initiat de premierul Ponta, care nu mai departe de saptamana trecuta isi propunea un mini-referendum", a spus Vasile Blaga, care a marturisit ca a vorbit ultima oara cu Rus in urma cu mai multe saptamani.

Acesta a spus ca USL are majoritate clara in Parlament si, prin urmare, ii roaga sa ii guverneze bine pe romani, dar si ca vrea sa aiba loc cat mai rapid constructia de centru-dreapta.

Presedintele democrat-liberal a afirmat ca le va cere primarilor "doar corectitudine", daca se va face un mini-recensamant.

"Atragem atentia ca datele privind cetatenii romani se actualizeaza in permanenta de catre directia de profil din MAI. Domnul Rus a reconfirmat numarul cetatenilor cu drept de vot, de peste 18,3 milioane de cetateni. A spus acest lucru, apreciind ca referendumul a fost bine organizat", a declarat Vasile Blaga, care a mentionat ca "cei care respecta ordinele politice platesc mai rau decat cei care le dau", facand referire la Rus.

Totodata, liderul PDL a spus ca interpretarea lui Ioan Rus, ca nu se poate garanta prezenta a 18,3 milioane de oameni pe listele electorale, arata "o anumite ingerenta politica".

Nu in ultimul rand, presedintele democrat-liberal a marturisit ca partidul pe care il conduce a constatat deprecierea "fara precedent a mediului economic", intentionand sa aiba intalniri cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, precizand ca fostul ministru al Economiei si Finantelor Adriean Videanu a fost insarcinat cu demersurile necesare unei astfel de intrevederi.

#Vasile Blaga demisie Guvern Ponta, #Vasile Blaga demisie Ioan Rus, #Vasile Blaga mini recensamant , #presedinte PDL