Ziare.com

PDL sesizeaza Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei (Video)

de Camelia Badea
Luni, 01 Iulie 2013, ora 11:28

   

PDL sesizeaza Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei (Video)
PDL a adresat luni o scrisoare presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, solicitandu-i o intalnire in aceasta saptamana in care sa se discute despre modul in care USL face revizuirea Constitutiei.

Intalnirea ar urma sa aiba loc in timpul vizitei pe care delegatia Comisiei o efectueaza in Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conducerea PDL s-a reunit luni in sedinta saptamanala a Biroului Permanent National, inaintea careia presedintele Vasile Blaga a precizat care sunt principalele chestiuni pe care democrat-liberalii le reclama.

"Nu mai putem vorbi de separatia puterilor in stat. Daca Parlamentul intra in coliziune cu orice putere a statului, el are intotdeauna dreptate", a reamintit Vasile Blaga, facand trimitere la unul dintre cele mai controversate amendamente adoptate de comisia de revizuire a Constitutiei.

La fel, "oricati romani doresc un referendum, el nu se poate tine daca nu vrea majoritatea parlamentara", a mai spus Blaga, apreciind ca acesta este un "abuz impotriva statului de drept".

"Nicio hotarare nu mai ajunge in fata Curtii Constitutionale, fiecare cetatean roman va fi chemat de parlament la audieri", a completat Blaga lista modificarilor Constitutiei adoptate de comisia de revizuire dominata de USL si aprig contestate.

Intrebat de jurnalisti cum vede cele doua optiuni avute in vedere de USL pentru organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei, respectiv pe parcursul a trei zile in octombrie sau odata cu alegerile prezidentiale din 2014, Vasile Blaga a reamintit ca PSD si PNL nu au fost de acord, in 2009, cu comasarea referendumului cu alegerile si i-a ironizat pe uselisti: "Probabil 2-3 nopti in toamna. Aici sunt specialisti cei de la USL, noaptea se pot intampla multe".

In scrisoarea adresata de PDL presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, se precizeaza ca se doreste sa se semnaleze "gravele derapaje de la normele democratice impuse in proiectul de revizuire a legii fundamentale".

"PDL are convingerea ca, in fapt, Constitutia USL este o reluare a atacului la statul de drept dat de aceeasi alianta in vara anului trecut si pe care toate institutiile europene l-au sanctionat cu maxima severitate. De data aceasta, situatia este si mai grava pentru ca amputarea unor prerogative institutiilor garante ale democratiei risca sa fie stipulate in legea fundamentala a Romaniei", se arata in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei de la Venetia.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca nu e buna Constitutia revizuita de majoritatea parlamentara,

...atit Blaga cit si KaKabine au posibilitatea sa o prezinte poporului. Sa-si bage propagandistii de partid ca Turcescu, Pora ori Ioana Ene in prizasi sa ne spuna ce nu le convine. Ca asa sa dam vina si sa aruncam cu noroi asa cum face ala ce ocupa prima pozitie in stat, nu ne incalzeste cu nimic.

 

Buldogului Bl(e)aga cu aceeashi "pretzuire" ca si Bassalaului:

Intzeleg ca (!) Comisia de la Venetzia e nitzel ocupata acum ca e vremea nasoala in Adriatica si au crescut mult apele in laguna si n-au timp de prostiile voastre. Mai ales ca s-au prins si ei intre timp ce "hram" purtatzi...

Nu vrei mai, politruc umflat si shpagar de vami, sa sesizezi tu pe...

...muma lui Stefan cel Mare?
Ori poate pe ... umbra lui Mircea la Cozia?

Ca nu sint atit de ocupate si cred eu c-o sa va asculte.
Muuuuult si bine...

Succesuri!...

 

Militianul Blaga repetent la democratie,Parlamentul=democratie

Supreamatia poporului roman este incredintata prin vot democratic nefraudat Parlamnetului.deoarece Vasile Blaga este un impostor parlamnetar intrat in Parlament fara sa aiba votul romanilor dispretuieste parlamentul Romaniei.Este in mentalitatea comunista impartirea puterii judeactoresti a carei prima reprezentare este doar ICCJ ,asa a fost inca de la Constitutia Romaniei din 1923 si asa trebuie sa revina acum cand Romania se pregateste prin reviziuirea legala a Constitutiei sa repuna normalitate in limitele legii.blaga apara un CCR politizat ,corupt ,influentabil de gruparea de crima organizata PDL-ard-MP basescu Udrea blaga -boc mr ungureanu care incalaca tocmai Constitutia. Iata aici ce spune Constitutia Romaniei de la 1923 despre curtea constitutionala:
" Numai Curtea de casatie in sectiuni-unite are dreptul de a judeca constitutionalitatea legilor si a declara inaplicabile pe acelea cari sunt contrarii Constitutiunii. Judecata asupra inconstitutionalitatii legilor se margineste numai la cazul judecat."

distrugătorii romaniei

fac ce știu ei mai bine 'dezinformare', armă cu care băse căt și gașca portocalie a făcut atata rău romaniei. Sper ca de această dată să nu mai fie băgați in seamă, avand in vedere că la acest moment vorbim de un proiect care pana la adoptare va suferi foarte multe modificări. Porocalii au rămas cu obiceiul, de a merge la wc fără motiv natural.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor