Udrea, Baconschi, Ungureanu si Neamtu, pe listele ARD - Vezi unde candideaza

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:16
3921 citiri
Udrea, Baconschi, Ungureanu si Neamtu, pe listele ARD - Vezi unde candideaza

Liderul PDL, Vasile Blaga, a confirmat joi ca Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamtu, Elena Udrea si Teodor Baconschi vor candida pe listele Aliantei Romania Dreapta (ARD) la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, si presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu vor candida la Arad, primul pentru Senat, al doilea pentru Camera Deputatilor.

Vasile Blaga a declarat ca fostul ministru de Externe Teodor Baconschi va candida la Iasi, in colegiul din Copou, iar Elena Udrea intr-un colegiu din Neamt.

"Domnul Baconschi are un profil intelectual foarte serios si atunci sigur va candida pe colegiul Copou, unde este Universitatea Iasi", a precizat Blaga.

Liderul PDL a anuntat ca au fost discutate toate candidaturile depuse de colegii sai, iar cele ramase definitive vor intra in Comisia de Etica, comisie din care fac parte, printre altii, Monica Macovei si Theodor Stolojan.

"Foarte multi nu au primit note de trecere. Si le-au retras", a dezvaluit Blaga la finalul reuniunii ARD de joi, de la Palatul Parlamentului, fara a da numele celor care si-au retras candidaturile.

El a reamintit faptul ca termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 22 octombrie, asa ca mai este destul timp sa se stabileasca listele finale de candidati din partea ARD.

Cine nu mai candideaza

Surse din conducerea PDL au declarat, joi, pentru Newsin, dupa Colegiul Director National, ca deputatii Stefan Pirpiliu, Danut Liga si Marian Saniuta nu vor mai candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Acestia erau sustinuti de Forta Civica pentru un nou mandat, dar mai multi pedelisti au sustinut ca ei nu corespund criteriilor de integritate, in special pentru ca ar fi traseisti.

De asemenea, surse din conducerea PDL au declarat joi pentru NewsIn ca Sever Voinescu nu doreste sa mai candideze la alegerile parlamentare, in timp ce Theodor Paleologu va candida pentru inca un mandat de deputat pe Bucurest in sectorul 2.

Blaga: USL este departe de 50%, fiind pe un trend negativ

Vasile Blaga a mai sustinut ca este pentru a doua luna consecutiv cand ARD a crescut in sondaje, iar USL "este departe de 50%", fiind pe un trend negativ.

Evenimentul Zilei a publicat joi un sondaj CSOP in care se arata ca USL este cotat acum la 48%, iar ARD 23%.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...