Vasile Blaga: Asistam la o lovitura de stat, facem plangere penala

Marti, 03 Iulie 2012, ora 16:25
4825 citiri
Vasile Blaga: Asistam la o lovitura de stat, facem plangere penala
Foto: Arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca USL incalca Constitutia prin incercarea de a-l demite din fruntea Senatului.

"Asistam la o lovitura de stat. Sapte membri ai Biroului Permanent al Senatului au pus pe ordinea de zi schimbarea presedintelui Senatului cu incalcarea Constitutiei. Voi face plangere penala impotriva lui Ioan Chelaru (chestorul Senatului, PSD - n.red) si voi sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu acest act ilegal", a spus Blaga.

Aflata in aceeasi situatie, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a confirmat si ea ca va sesiza Curtea Constitutionala.

"Convocarea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a facut ilegal. Sesiunea extrordinara nu poate fi convocata fara semnatura celor doi presedinti", a subliniat Anastase.

Vasile Blaga a admis insa ca exista posibilitatea ca pana la finalul zilei sa existe patru presedinti la cele doua Camere, cei doi anteriori, el si cu Roberta Anastase, si doi inscaunati de USL pentru inlocuirea lor.

Revolutie in Parlament: Blaga si Anastase vor fi revocati, CCR a sesizat forurile europene

Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, convocarea unei sesiuni extraordinare a acestei camere la ora 17.00, pentru revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si alegerea unei noi persoane. Biroul permanent s-a intrunit in absenta presedintelui Senatului, Vasile Blaga.

Au fost prezenti la sedinta 7 din cei 11 membri ai Biroului si, potrivit lui Ioan Chelaru (PSD), acestia au votat in unanimitate convocarea sesiunii extraordinare, fiind prezenti doar reprezentanti ai USL si liderul de grup de la UDMR.

Chelaru a mai spus ca decizia de convocare a sesiunii extraordinare a Senatului a fost deja trimisa la Monitorul Oficial, pentru publicare.

Crin Antonescu, intrebat daca este pregatit sa preia sefia Senatului: Da!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa sedinta grupurilor reunite ale USL, ca este pregatit sa preia conducerea Senatului, el aratand ca va face mai multe declaratii dupa sedinta de plen a acestui for legislativ.

Antonescu a declarat ca a avut loc deja sedinta Biroului Permanent al Senatului si urmeaza plenul, in cadrul caruia vor avea loc dezbateri si se va vedea ce decizie va fi luata.

Intrebat daca este pregatit sa preia sefia Senatului, Crin Antonescu a declarat: "Da".

In Parlament s-a inregistrat marti si o alta premiera: comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis ca Sergiu Andon si Florin Paslaru nu sunt in stare de incompatibilitate, cu toate ca cei doi au primit un verdict final in acest sens in instanta, iar ANI a cerut, pentru a patra oara, excluderea lor din Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasile Blaga revocat Senat , #presedinte PDL