Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Vasile Blaga, denuntat de Darius Valcov la DNA - ce spune copresedintele PNL

Joi, 21 Mai 2015, ora 18:37
8062 citiri
Vasile Blaga, denuntat de Darius Valcov la DNA - ce spune copresedintele PNL

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a reactionat dupa ce fostul primar al Slatinei Darius Valcov a spus ca acesta ar fi intervenit pentru castigarea licitatiilor in judetul Olt si l-ar fi pus in legatura cu Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion.

"Nu stiu ce denunta, ca nu are ce denunta. Nu l-am chemat niciodata pe Darius Valcov si nici pe altcineva. Nu a avut nicio discutie, cu Darius Valcov sau cu altcineva. Nu am avut nicio treaba cu acest contract. Nu am avut niciun fel de discutie despre vreun contract", a spus Vasile Blaga, joi seara, la Realitatea Tv.

Valcov a spus la detectorul de minciuni ca Blaga a intervenit pentru castigarea licitatiilor - rechizitoriu

Acesta a precizat ca il cunoaste pe Theodor Berna "de prin 2001-2002" si ca Darius Valcov "niciodata nu a beneficiat de interventia mea undeva sau de vreun contract pe undeva".

" (Darius Valcov - n.red.) e intr-o situatie delicata, dar niciodata nu am conditionat cuiva vreun contract pentru vreun avantaj. Nici macar nu am intervenit in vreo licitatie.

(...) Te deranjeaza astfel de declaratii, dar stai uimit cum pot declara astfel de lucruri unii oameni", a mai spus Blaga.

Nu in ultimul rand, intrebat daca a fost chemat pentru explicatii la DNA, fostul presedinte PDL a raspuns: "Niciodata si nici nu vad ce mi-ar putea cere".

Primul dosar al lui Darius Valcov, finalizat de DNA. Fostul ministru, trimis in judecata (Video)

Darius Valcov a spus ca Vasile Blaga ar fi intervenit pentru castigarea licitatiilor in judetul Olt, pentru care fostul primar al Slatinei ar fi primit 20 la suta din valorea sumelor incasate. Marturisirea ar fi fost facuta de catre fostul ministru de Finante la detectorul de minciuni.

Astfel, Valcov a spus ca Blaga l-a chemat la PDL si a impus castigarea unor licitatii spunandu-i sa intervina pentru Tehnologica Radion, companie care este administrata de Theodor Berna, cel care i-ar fi dat circa 2 milioane de euro mita fostului primar al Slatinei.

De asemenea, Darius Valcov ar fi spus anchetatorilor ca Vasile Blaga l-a pus in legatura cu Theodor Berna, ocazie cu care primarul de atunci al Slatinei a primit si numarul de telefon al omului de afaceri.

Miercuri, fostul ministru de Finante a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta.

F.N.

#Vasile Blaga denunt Valcov, #Blaga interventie castigare licitatii, #Valcov denunt Blaga, #Valcov Blaga rechizitoriu, #Valcov Blaga licitatii Tehnologica Radion , #presedinte PDL