Vasile Blaga, despre demisia lui Ioan Rus: Bine a facut!

Luni, 06 August 2012, ora 10:43
2179 citiri
Vasile Blaga, despre demisia lui Ioan Rus: Bine a facut!
Foto: nasul.tv

Presedintele PDL Vasile Blaga s-a declarat de acord cu demisia ministrului de Interne Ioan Rus, fiind de parere ca USL nu a mai dorit sa continue implicarea MAI in scandalul politic.

CCR a trimis o noua adresa Guvernului - recensamantul nu mai are niciun rost

"Eu cred ca bine au facut, pentru ca nu au mai dorit sa continue implicarea MAI in acest scandal politic", a spus fostul ministru de Interne, amintind despre decizia CCR de luni, care a hotarat, referitor la organizarea unui mini-recdensamnat, ca "nu se pune aceasta problema", si sa ia in considerare listele actuale.

Curtea Constitutionala a trimis, luni, o noua adresa Guvernului, in care spune ca nu a cerut "actualizarea listelor electorale", asa cum sustine Victor Ponta, ci a solicitat listele electorale actualizate care au fost folosite la referendumul din 29 iulie.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

"Curtea le-a taiat aceasta efervescenta creatoare, le-a zis 'Nu faceti niciun mini-recensamnat, luati in calcul listele electorale actuale'. (...) Stim cati suntem. In 10 zile, orice nastere este inregistrata in bazele de date de ale MAI, in 10 zile orice deces este inregistrat in bazele de date ale MAI. Domnul Rus nu a mai vrut sa tina aceasta evidenta. Datele de acolo sunt exterm de corecte si se actualizeaza in permanenta, este o actualizare continua.

O sa cer astazi colegilor mei din judete sa ne transmita si adresele pe care prefectii le-au facut catre primari. In Romania are drept de vot orice cetatean roman care nu si-a pierdut acest drept", a afirmat Vasile Blaga.

Presiuni foarte mari ale USL asupra Ministerului de Interne

Acesta a acuzat presiuni foarte mari pe care USL le face asupra Ministerului de Interne, dar l-a criticat si pe presedintele interimar Crin Antonescu ca vrea sa ramana cat mai mult timp la Palatul Cotroceni, pentru ca "ii place jucaria de acolo".

"Cum poate presedintele suspendat sa faca presiuni asupra MAI? A avut grija domnul Antonescu sa ia si telefoanele de la STS", a explicat liderul democrat-liberal.

Ioan Rus, ministrul de Interne, si-a dat demisia, luni dimineata. Ministrul Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Vasile Blaga demisie Ioan Rus, #demisie ministru Ioan Rus, #CCR actualizare liste electorale, #CCR mini recensamant , #presedinte PDL