Vasile Blaga: Eu nu pot face cadou partidul cuiva

Vineri, 08 Martie 2013, ora 20:55
2357 citiri
Vasile Blaga: Eu nu pot face cadou partidul cuiva

Orice functie in partid se obtine prin vot, a declarat, vineri, la Alba Iulia, liderul democrat-liberal Vasile Blaga, intrebat, intr-o conferinta de presa, ce rol crede ca va juca Traian Basescu in Partidul Democrat Liberal condus de catre actualul presedinte al PDL.

Vasile Blaga a mentionat ca se are in vedere modificarea Statutului, astfel incat fostii presedinti ai partidului, membri ai partidului, sa fie membri ai Biroului Permanent National.

"Dar, in rest, orice functie in partid, de catre oricine, la momentul oportun, se castiga prin vot. Pentru ca eu sunt presedintele acestui partid, deocamdata, sper ca si dupa Conventie, dar asta nu inseamna ca sunt proprietarul partidului. Deci, eu nu pot da nimanui nimic, totul se ia in acest partid prin vot", a declarat Vasile Blaga.

El a adaugat ca, daca statutul se va modifica, Traian Basescu si fostul premier Emil Boc ar putea deveni, automat, membri ai Biroului Permanent National al PDL.

"Daca statutul se va modifica si va dori sa intre in partid, va fi membru al Biroului National automat. Si dansul (n.red. Traian Basescu), si domnul Boc. Toti cei care ne-au condus partidul. (...). O alta functie, oricine, si-o obtine prin vot. (...). Nu sunt proprietarul acestui partid. Eu nu pot face cadou partidul cuiva", a spus liderul PDL.

Intrebat daca-l deranjeaza faptul ca Traian Basescu nu-l sustine la conducerea partidului, Vasile Blaga a subliniat ca pe el trebuie sa-l sustina cei 200.000 de membri de partid, care au 5.000 de reprezentanti la Bucuresti, in 23 martie.

"Tin cont de parerea fiecarui roman, cu atat mai mult ca este vorba de presedintele Romaniei, dar, in rest, nu am ce sa tranzactionez. Nimic", a mai spus Blaga.

Blaga: Daca pierd sefia partidului, voi fi soldat disciplinat al PDL

Intrebat daca l-ar tenta, in situatia in care va castiga presedintia partidului, o candidatura la presedintia Romaniei, Blaga a declarat ca "partidul va decide cine va reprezenta".

Democrat-liberalul a adaugat ca a propus la un moment dat, fiindca a vazut cat de bine a prins Partidului Socialist Francez, "chiar un fel de alegeri interne" pentru a desemna candidatul la presedintie, "pentru a avea sustinerea intregului partid".

"Dar vom avea un candidat pe care-l vom sustine puternic si cu sanse. Noi stim sa ne batem in campania electorala", a conchis Vasile Blaga.

Actualul lider al PDL si-a prezentat vineri la Alba Iulia motiunea cu care va candida la presedintia partidului, acesta fiind insotit de o serie de lideri ai PDL, printre care Raluca Turcan, Andreea Paul, Gheorghe Flutur, Cezar Preda, Traian Ungureanu.

AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
Parlamentarii AUR au organizat o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne, unde are loc dezbaterea pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor pentru a protesta faţă de...
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
#Blaga partid cadou, #Blaga candidat presedintie PDL , #presedinte PDL