Vasile Blaga: Nu cred ca Elena Udrea pleaca din PDL

Duminica, 24 Martie 2013, ora 20:11
4531 citiri
Vasile Blaga: Nu cred ca Elena Udrea pleaca din PDL
Foto: Realitatea TV

Vasile Blaga, reales sambata presedinte al democrat-liberalilor, nu crede ca Elena Udrea, principalul sau contracandidat in campania pentru sefia PDL, se va retrage din partid dupa ce a pierdut cursa electorala la o diferenta de cateva sute de voturi.

"Eu nu cred ca Elena Udrea va pleca si m-as bucura ca in Consiliu sa se regaseasca toate curentele", a spus Blaga la Realitatea TV.

De asemenea, Blaga a comentat decizia Elenei Udrea de a contesta rezultatul alegerilor din cadrul Conventiei extraordinare a PDL.

Udrea a contestat procesul de vot prin care Vasile Blaga a fost reales liderul PDL, insa membrii Comisiei pentru organizarea alegerilor din PDL care au analizat cererile din contestatie nu au constatat nereguli in desfasurarea acestui proces.

"Procesele verbale au fost semnate de reprezentantii tuturor motiunilor (...) Fiecare contestatie in parte a fost rezolvata (...) Este bine ca reprezentantii doamnei Udrea vor sa se lamureasca. Nimic nu este mai important ca fiecare om sa fie lamurit, dar sa fie si cinstit atunci cand intreaba", a mentionat Blaga.

Liderul PDL a afirmat ca nu a vorbit cu Elena Udrea de sambata, insa o va suna luni.

"Nu am de oferit o functie nimanui", a replicat Blaga la ipoteza de a-i oferi Elenei Udrea o functie in partid.

Totodata, presedintele PDL a precizat ca Gheorghe Flutur este o optiune pentru functia de secretar general, daca acesta va dori.

In ceea ce priveste prim-vicepresedintii, "m-as bucura ca doi din patru sa fie doamne", a mai spus Blaga, mentionand ca Macovei nu doreste sa faca parte din conducerea partidului.

Partdidul va avea si opt vicepresedinti regionali, opt secretari regionali si opt sefi de comisii.

Blaga, despre despartirea presedintelui de PDL

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv! (Video)

"Nu inteleg cum domnul Basescu a spus ca am salvat tara, iar apoi s-a despartit de noi. A avut o optiune pe care i-am respectat-o in permanenta (...) Am ramas in raporturi foarte corecte cu domnia sa si m-a suprins declaratia (...)

Nu a fost o piatra de moara pentru noi si noi am fost in permamenta langa domnia sa si la alegerile prezidentiale, a fost un candidat foarte bun, dar a avut si un partid foarte bine mobilizat langa domnia da. Ne-am mobilizat exemplar in vara in campania pentru referendum", a comentat Vasile Blaga.

Legat de afirmatiile presedintelui cu privire la "fuga cu urnele", "cred ca nu a fost informat corect cu privire la ce s-a intamplat la numararea voturilor", a mai spus Blaga.

Daca alegerile pentru sefia PDL ar fi fost castigate de Elena Udrea, presedintele nu ar mai fi avut aceasta iesire, considera acesta.

Blaga a respins posibilitatea ca in campanie sa fi fost folosite dosare politice de catre sustinatorii contracandidatilor sai.

"Eu nu cred ca Traian Basescu ar scoate vreodata dosare pentru sustinatorii mei. Eu nu cred in povestea asta iresponsabila cu dosarele (...) Ma stiu om corect care in viata mea nu a facut rau nimanui si nici statului roman", a spus seful PDL.

Quarterly Report - Editia 4

De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
Prezența la vot a scăzut puternic de la primele alegeri post-decembriste până în ziua de astăzi. Există însă diferențe între prezența la prezidențiale, de exemplu, și prezența la...
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
#Vasile Blaga Udrea PDL, #Vasile Blaga presedinte PDL , #presedinte PDL