Blaga, despre decizia USL de a-l revoca: O lovitura de stat! (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:11
2502 citiri
Blaga, despre decizia USL de a-l revoca: O lovitura de stat! (Video)

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca orice decizie luata de USL care va fi favorabila acesteia, in privinta revocarii sale, va fi atacata la CCR, fiind vorba despre "o lovitura de stat".

In plus, presedintele PDL a afirmat ca atacul la adresa sa face parte din planul de "confiscare" a institutiilor statului.

"Vom ataca la CCR o decizie care ar lua-o USL si care ar fi favorabila lor. Practic, asta este o lovitura de stat, despre asta este vorba", a spus Vasile Blaga, marti.

Acesta a precizat ca le-a transmis colegilor de la PDL sa revina in sala Parlamentului si sa isi sustina punctele de vedere.

Vasile Blaga i-a transmis un mesaj prim-ministrului Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului, spunand ca "nu va trece mult pana cand vor fi arestati oameni pe strada".

Blaga, catre Ponta: Nu va trece mult pana vor fi arestati oameni pe strada

"Mergeti pe o cale extrem de periculoasa si aratati o sete de putere in detrimentul democratiei. Trebuie sa va opriti acum, cand se mai poate si sa nu mai faceti de ras Romania. Comportamentul dumneavoastra arata ca visati la alta lume, de care Romania a scapat in '89. Daca continuati asa, nu va trece mult timp pana cand vor fi arestati oameni pe strada", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele PDL l-a mai acuzat pe Ponta de incalcare a Constitutiei Romaniei, prin reprezentarea tarii la Consiliul European de la Bruxelles, dar si de deschiderea unei cai "spre anarhie".

In replica, Victor Ponta a revenit la microfon si a multumit Parlamentului ca l-a mandatat sa participe la Consiliul European, aceasta fiind practica europeana.

"Decizia mea bazata pe viziunea mea politica este ca Guvernul se supune parlamentului si votului oamenilor. Domnule Blaga, fiecare isi alege stapanul, dumneavoastra vi l-ati ales, noi alegem poporul roman. Nu o sa raspund la atacurile la persoana, pentru ca vreau sa ma bat cu stapanul!", a afirmat Ponta, reamintind ca guvernul sau a dat inapoi salariile si pensiile taiate de PDL si Blaga, ca a organizat alegeri corecte, asa cum ministrul Blaga nu a facut.

Blaga, catre Ponta: Va indreptati spre dictatura!

La randul sau, liderul democrat-liberal a luat din nou cuvantul, acuzandu-l pe Victor Ponta ca minte "in fiecare zi" si ca se indreapta spre dictatura.

"Mintiti, asta faceti in fiecare zi. Si va spun va indreptati spre dictatura, iar de ceea ce vreti sa scapati nu scapati. Ati furat, domnule prim-ministru Ponta, ati plagiat, ati furat, nu puteti renunta la titlu ca ultimul om care fura doi cocosi si pe urma daca ii da inapoi nu raspunde.

Dati-va demisia, asa cum i-ati cerut domnului Mang. Si atunci tara va va respecta. Pana atunci, nu. Domnule prim-ministru, stapanul dumneavoastra trebuie sa fie legea! Dumneavoastra nu respectati nimic in statul acesta. Va indreptati doar spre o dictatura, spre asta va indreptati.

De ce nu ati respectat decizia CCR? Ati amenintat un prim-ministru ca ii luati gatul daca e de acord cu exploatarea gazelor de sist, iar saptamana trecuta ati fost de acord cu exploatarea gazelor de sist", a conchis Vasile Blaga.

Marti, la ora 10:30, la Parlament a inceput o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, convocata de USL. Sedinta a inceput sub conducerea celor doi presedinti ai camerelor, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

USL a depus la Birourile Permanente ale celor doua camere doua cereri de suspendare a presedintilor celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase. Conform regulamentelor, insa, revocarea unui presedinte al Camerei poate fi solicitata numai de grupul care l-a propus, adica PDL, ceea ce este exclus, Vasile Blaga fiind ales recent presedinte al partidului.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com