Blaga, despre o eventuala demisie a lui Traian Basescu si Miscarea Populara

Luni, 27 Februarie 2012, ora 07:44
4044 citiri
Blaga, despre o eventuala demisie a lui Traian Basescu si Miscarea Populara
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, nu vede oportun scenariul avansat de Sebastian Lazaroiu, potrivit caruia presedintele Basescu sa demisioneze pentru a obtine in schimbul anticipatelor pentru Cotroceni modificarea Constitutiei.

"Eu nu pot sa comentez cele spuse de dl fost consilier prezidential si nu o sa o fac niciodata. Eu stiu ca mandatul presedintelui este de cinci ani si este bine sa fie de cinci ani pana cand o alta Constitutie va hotari astfel, pentru ca am crea precedente periculoase in tara. Opozitia, de cate ori a dorit dialogul, l-a avut", a comentat Blaga, invitat la Realitatea TV.

Lazaroiu: Basescu, dispus sa demisioneze. MRU, posibil candidat -Interviu Ziare.com

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, recent, ca Traian Basescu ar fi dispus sa demisioneze din functie, asa cum isi doreste Opozitia, pentru ca la inceputul lui 2013 sa se organizeze alegeri parlamentare si prezidentiale.

El a afirmat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca seful statului ar face asta doar cu conditia unui acord cu Opozitia asupra modificarii Constitutiei pe mai multe puncte, de la scurtarea mandatului sefului statului pana la implementarea deciziilor referendumului din 2009.

Despre Miscarea Populara

In alta ordine de idei, Vasile Blaga s-a aratat deranjat de faptul ca mai multi colegi de partid vorbesc public despre o constructie care nu a fost asumata de partid.

"O sa vedem la momentul potrivit, pentru ca eu nu inteleg aceasta dorinta a multora dintre colegii mei de a se pronunta inainte ca o decizie sa fie luata. Pana la urma, ei pun concluziile inaintea analizelor, noi suntem tocmai in situatia de a analiza oportunitatea unei astfel de miscari politice, vom avea raspunsul la analizele noastre probabil in doua saptamani si garantat in trei saptamani ne vom pronunta. Nu e nicio decizie, lucrurile nu sunt deloc simple", a mentionat presedintele Senatului.

Acesta considera ca lucrurile trebuie bine cumpanite, iar decizia privind Miscarea Populara nu trebuie sa para drept o camuflare a PDL.

"Pot sa inteleg pe buna dreptate dorinta colegilor nostri in speranta obtinerii unui scor electoral cat mai bun de a pune la punct o anumita constructie politica, mai ales ca noi la ultimele alegeri am candidat fie ca PDL (dupa fuziunea cu PLD), fie ca Alianta DA, deci pot sa inteleg ca sunt astfel de preocupari pentru a obtine un rezultat mai bun, dar nu am luat o decizie pentru ca pe de alta parte, eu si nu numai eu, partidul spune pe buna dreptate ca in cursul anulilor 2009, 2010, 2011 a luat toate masurile pentru a stabiliza Romania si atunci se mai pune intrebarea cum renunti asa de usor la sigla.

Oare nu poate spune o parte din electorat ca tocmai ne ferim de ce am facut? Iar eu spun ca nu avem motive, trebuie sa fim mandri de ce am facut, chiar daca nu am comunicat foarte bine si am pierdut jumatate din avere, care sunt voturile", a mai spus Vasile Blaga.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Vasile Blaga Miscarea Populara, #Vasile Blaga demisie Basescu , #presedinte Senat