Blaga: Guvernul Ponta vorbeste despre "greaua mostenire", dar inca nu e instalat

Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:47
1491 citiri

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca Guvernul Victor Ponta vorbeste despre "greaua mosternire" lasata de precedentele guvernari, cu toate ca inca nu este instalat oficial la Palatul Victoria.

Blaga a precizat, vineri, ca a rasfoit programul de guvernare pe care l-a propus prim-ministrul desemnat Victor Ponta si ca este prea devreme pentru a se vorbi despre "greaua mostenire", pentru ca noul cabinet nu este instalat, deocamdata.

"Personal, abia l-am rasfoit, dar deja vorbesc de greaua mostenire, nici nu s-au instalat inca. La toate declaratiile lui Ponta de cateva zile, Guvernul este instalat, greaua mostenire e pe fir. Cum sa votezi un astfel de Guvern?", a spus presedintele Senatului, vineri.

Guvernul Victor Ponta - vezi noile ministere si ministri

Premierul desemnat, Victor Ponta, a prezentat, marti, lista noului cabinet. Ponta a nominalizat titularii ministerelor, dar si ministrii delegati, printre care se afla si cativa tehnocrati.

Programul de guvernare al cabinetului condus de premierul desemnat a fost definitivat si depus la Parlament, el continand masuri precum intregirea salariilor sau restituirea banilor retinuti nejustificat pensionarilor pentru CAS, pace sociala, dar si reanalizarea Codului Muncii sau a Legii salarizarii unitare.

USL a finalizat programul de guvernare - vezi ce contine

Ministrul desemnat pentru relatia cu Legislativul, Mircea Dusa, a anuntat joi, in jurul orei 22:00, ca programul de guvernare al cabinetului Ponta, precum si lista cu ministri, au fost depuse la Parlament.

Prioritatile programului de guvernare sunt:

1. Respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze

2. Repararea inechitatilor sociale

3. Implementarea unei viziuni economice de lunga durata, care sa ofere predictibilitate, locuri de munca si sa protejeze resursele naturale ale tarii

4. Depolitizarea administratiei publice. Doar ministrii si secretarii de stat vor fi numiti si sprijiniti politic

5. Toleranta zero fata de coruptie si clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Blaga Guvern Ponta, #Guvern Ponta greaua mostenire, #instalare Guvern Ponta , #presedinte Senat