Blaga s-a pregatit de lupta: 2012 va fi cel mai greu an electoral

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 17:26
1893 citiri
Blaga s-a pregatit de lupta: 2012 va fi cel mai greu an electoral
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca anul 2012 este cel mai greu an electoral pentru PDL, ca partidul va incerca sa recucereasca primariile castigate in 2008, dar si ca alesii locali reprezinta "coloana vertebrala" a PDL.

Liderul democrat liberal, desemnat sef de campanie pentru PDL, a precizat totodata ca anul 2012 este cel mai important an din istoria partidului, intr-o conferinta de presa organizata miercuri.

"Anul 2012 este cel mai important din istoria noastra, din punct de vedere electoral. Suntem intr-o camapanie electorala in vreme de criza, vreme in care au fost luate masuri dure, dar corecte, care asigura stabilitatea bugetara si financiara a tarii. Multi oficiali europeni spun acest lucru, nu numai noi", a mentionat presedintele Senatului.

Totodata, acesta a subliniat ca PDL este principalul partid politic din Romania si ca isi va consolida aceasta pozitie dupa alegerile locale.

"PDL este principalul partid politic din Romania, care trebuie sa-si demonstreze forta la alegerile care urmeaza. Dupa numararea voturilor, PDL isi va consolida pozitia de principal partid politic", a explicat Vasile Blaga.

PDL si-a stabilit planul de bataie pentru alegerile locale

El a spus ca alesii locali reprezinta coloana vertebrala a partidului, care va fi mereu "partidul primarilor".

"Alesii locali vor reprezenta coloana vertebrala a PDL. Ne vom numi mereu partidul primarilor. Vrem sa recucerim primariile castigate in 2008", a transmis liderul democrat liberal.

Acesta a subliniat ca fiecare organizatie locala va avea propriul staff de campanie, si ca el va fi implicat direct in organizarea mitingurilor. In plus, a afirmat ca va fi ajutat, printre altii, de Teodor Baconschi, Adriean Videanu, Sulfina Barbu sau Anca Boagiu.

"Voi coduce campania nationala. Ma voi implica direct in organizarea tuturor mitingurilor regionale. Campania din fiecare judet este condusa de echipa de acolo. Am acceptat sa coordonez campania electorala si, ca de fiecare data, convingerea mea este ca vom reusi", a intarit Vasile Blaga.

PDL si-a inregistrat, miercuri, semnul electoral pentru alegerile din iunie 2012, iar presedintele Senatului crede ca partidul sau a fost prima formatiune politica ce a facut acest lucru.

In plus, liderul democrat liberal a comunicat ca, in 14 judete, PDL a realizat aliante electorale cu alte partide politice - UNPR, PNTCD, PER, respectiv Partida Romilor.

"PDL isi va prezenta candidatii si oferta electorala pentru alegerile locale din 10 iunie, in data de 21 aprilie, ora 11, care va avea loc la Sala Palatului. La lansare vor fi prezenti peste 5.000 de colegi, dar si candidatii pentru primarii si consilii judetene", a precizat Vasile Blaga.

Acesta si-a exprimat increderea ca PDL va scoate un scor electoral mai mare decat media principalelor doua partide din Opozitie - PSD si PNL.

Totodata, liderul Senatului a aratat ca, in prezent, PDL are 14 presedinti de consilii judetene si circa 1.160 de primari, dar si ca ar mai putea fi plecari din partid, precum si posibile sosiri.

"Stiu de ce am fost adus. Pot sa mai fie plecari, poate sa mai fie una din Timis, nu stiu daca se adevereste, dar pot sa fie si destule sosiri", a conchis democrat liberalul.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Vasile Blaga alegeri locale, #Blaga sef campanie PDL, #Blaga conducere campanie electorala, #PDL alegeri locale , #presedinte Senat