Blaga a cheltuit de 5 ori mai mult decat Oprescu, pentru fiecare vot obtinut

Joi, 03 Iulie 2008, ora 15:19
1003 citiri
Blaga a cheltuit de 5 ori mai mult decat Oprescu, pentru fiecare vot obtinut

Sorin Oprescu a cheltuit de aproape de cinci ori mai putin decat contracandidatul sau Vasile Blaga pentru un vot obtinut in turul doi al cursei pentru Primaria Capitalei.

Astfel, daca democrat liberalul a scos din buzunar 6,3 lei pentru fiecare vot obtinut, candidatul independent a alocat 0,8 lei, se arata intr-un raport al Asociatiei Pro Democratia.

APD arata in raportul "Reguli si nereguli in alegerile locale 2008" ca PD-L a investit sume consistente in popularizarea lui Vasile Blaga in turul I (74,8%, din totalul fondurilor).

Asta in timp ce Sorin Oprescu si-a concentrat cea mai mare parte a cheltuielilor in al doilea tur de scrutin (73,8%).

APD a raportat sumele investite de fiecare candidat la numarul de voturi obtinute, astfel incat autorii raportului au calculat ca, pentru fiecare vot obtinut in turul doi, Vasile Blaga a cheltuit 6,3 lei, in timp ce contradandidatul sau a investit 0,8 lei.

Cu exceptia pesedistului Marian Vanghelie, candidatii democrat-liberali s-au situat pe primul loc din punctul de vedere al cheltuielilor.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu s-a aflat pe locul patru din punct de vedere al banilor investiti in campanie dupa Vasile Blaga, Ludovic Orban si Cristian Diaconescu.

Pentru postul de primar general, Vasile Blaga a cheltuit 1.105.513 lei pentru campania in presa si 419.023 pentru campania outdoor.

In schimb, Sorin Oprescu a scos din buzunar 266.427 pentru presa si 118 lei pentru outdoor, iar Ludovic Orban - 267.481 presa si 258.137 outdoor.

APD a constatat ca o parte din candidatii din 2004 si-a redus semnificativ cheltuielile pentru campania din 2008 (Marian Vancghelie - cu 24%, Neculai Ontanu - cu 30% si Dan Darabont - cu 28%).

Restul insa, au inregistrat cresteri de pana la sapte ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
Președintele forului continental, Gianni Infantino, vrea ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile impresarilor. Infantino a declarat că nu se va lăsa intimidat de aceștia și că...
#vot, #campanie, #Blaga, #Oprescu, #bani , #Sorin Oprescu