Presa de azi: Ultimele "complimente" inainte de alegeri

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 03:41
3415 citiri
Presa de azi: Ultimele "complimente" inainte de alegeri

Malitiozitate intre Oprescu si Blaga, titreaza vineri Romania libera, precizand ca tirul acuzatiilor s-a remarcat din plin, joi, intre cei ramasi in cursa pentru Bucuresti, Sorin Oprescu si Vasile Blaga.

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, i-ar oferi lui Sorin Oprescu postul de viceprimar daca acesta s-ar ocupa si de altceva decat de toaletarea statuilor, iar Oprescu a spus ca l-ar pune pe Blaga director la serviciul pentru siguranta cetateanului.

Intrebat cum va rezolva problema coruptiei din Primaria Capitalei, cat si despre rezolvarea birocratiei, solutia lui Oprescu pare foarte simpla: "Ii pun pe aia (pe functionari - n.r.) sa manance stampilele", iar daca nu pot sa le manance, le mananca el. De ce? Simplu: "Asta ca sa trebuiasca numai o stampila", a spus Oprescu.

Sorin Oprescu l-a intrebat pe Vasile Blaga de ce actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, nu a mai candidat pentru un nou mandat. Candidatul PD-L i-a raspuns ca Videanu a facut "lucruri bune" pentru Bucuresti si ca a avut un curaj extraordinar de a intra in "maruntaiele Capitalei".

Blaga i-a transmis lui Oprescu sa mearga la sectia de politie pentru a depune plangere in cazul in care are vreo suspiciune referitoare la utilizarea banilor publici in mandatul de primar al lui Videanu, pentru ca altfel ar fi partas la acest presupus "jaf".

Ultimele complimente, este titlul din Ziua. Pe ultima suta de metri a campaniei electorale, candidatii intrati in turul II incearca sa-si maximizeze rezultatele prin declaratii ceva mai dure la adresa competitorilor. Dupa o campanie calaie si lipsita de vlaga, unii candidati au parut ca se trezesc din letargie renuntand la amabilitatile reciproce care au dat unora impresia de blat.

Confruntarea de la Antena 1, de miercuri seara, dintre Vasile Blaga si Sorin Oprescu a iesit din tiparele obisnuite printr-un limbaj mai colorat al ambilor protagonisti. Doctorul a dat tonul cu o remarca sarcastica la adresa comportamentului mai militaros si rigid al pedelistului.

"Gandirea dumneavoastra este limitata la ceea ce inseamna a vamui si a fi politist. Se pare ca ati condus multi ani Politia si ati ramas cu deformatia asta", i-a Oprescu lui Blaga. Acesta s-a simtit obligat sa riposteze. "Eu nu am fost militian, am fost ministrul Administratiei si Internelor care a raspuns de clauza de salvgardare a Romaniei, iar dumneavoastra circulati cu buletinul in UE si datorita mie", a spus pedelistul.

De asemenea, independentul Sorin Oprescu a lansat joi ultimul atac impotriva contracandidatului Vasile Blaga si a PD-L. Oprescu a marsat pe asocierea adversarului sau cu Adriean Videanu si cu "haosul in care ne-a aruncat PD-L, care a adus dezastrul in oras".

Oprescu: "PD-L isi doreste continuitate in dezastru", este titlul din Evenimentul Zilei. Candidatul independent la Primaria Capitalei a acuzat PD-L, in ultima zi de campanie electorala, de "propaganda ieftina". "Partidul primarilor isi doreste continuitate in dezastru", sustine fostul lider PSD, care adauga ca primarii PD-L au irosit sansa ce le-a fost acordata de cetateni.

Sorin Oprescu sustine ca reprezentantii PD-L nici macar nu au compus un slogan dedicat bucurestenilor, avand in vedere ca sloganul lui Vasile Blaga "Solutii, nu discutii", poate fi intalnit in diferite forme, in alte orase ale tarii.

Potrivit candidatului independent la Primaria Capitalei, votul de duminica "decide intre schimbarea in bine a Bucurestiului si haosul in care a fost aruncat de partidul lui Videanu si Blaga". Sorin Oprescu sustine ca Bucurestiul reprezinta un "tablou sumbru" si se intreaba "Ce mai vrea partidul domnului Blaga?", avand in vedere ca din anul 2000 au trecut 3000 de zile, adica 3000 de sanse irosite de primarii PD-L.

"Credeti in puterea mea de a schimba Bucurestiul!", le-a transmis Oprescu cetatenilor, adresandu-le totodata un indemn de a se prezenta la vot duminica, in turul al doilea al alegerilor locale, cand Sorin Oprescu si Vasile Blaga se vor infrunta duminica pentru Primaria Capitalei.

Castiga Blaga si pierde Stolojan, castiga Oprescu si pierde Geoana, aflam din Cotidianul. Pentru Vasile Blaga si generatia liderilor vechi ai PD-L este esentiala victoria la Bucuresti. In interiorul PD-L se face deja simtita o lupta pentru suprematie intre gruparea noilor lideri din jurul lui Theodor Stolojan, grupare sustinuta din umbra de Traian Basescu, si echipa greilor democrati, grupata in jurul lui Blaga.

Miza razboiului dintre cele doua tabere este functia de prim-ministru in viitoarea guvernare pe care Traian Basescu i-a promis-o lui Stolojan, dar pe care vechii democrati ar vrea sa o pastreze pentru un om din tabara lor.

Pe de alta parte, Blaga si gruparea adversa se lupta pe controlul asupra organizatiilor judetene, unde deja s-a trecut la schimbari rapide de garda, oamenii lui Stolojan impunandu-se cu forta in conducerile judetene - la Constanta chiar finul lui Traian Basescu a fost demis in miez de noapte si inlocuit cu un personaj venit de la PLD.

De victoria sau infrangerea lui Sorin Oprescu la alegerile de duminica atarna soarta lui Mircea Geoana in PSD. Mai precis, de victoria sau infrangerea lui Oprescu depind planurile lui Ion Iliescu si ale lui Adrian Nastase de a recuceri partidul.

O prima victorie a fost marcata de acestia prin scorul nesperat de bun inregistrat de PSD la locale, dupa mobilizarea vechii garzi in stafful de campanie - Miron Mitrea, Serban Mihailescu, Dan Matei Agathon etc.

Pe de alta parte, Gandul noteaza ca democrat-liberalii se pregatesc sa-si "spele rufele murdare". Turul doi al alegerilor va fi urmat de o "reglare de conturi" in PD-L. Surse din PD-L sustin ca la primul Colegiu Director care va fi convocat, potrivit traditiei, la putin timp dupa alegeri, ar putea fi luate masuri dure impotriva unor lideri importanti din partid care au avut rezultate slabe la locale.

Potrivit surselor, cei care doresc sa se foloseasca de rezultatele slabe ale colegilor lor sunt cei care nu fac parte din "tabara Basescu", adica majoritatea liderilor vechi din partid.

"Cei din tabara Basescu, cu mici exceptii, au avut esecuri pe linie. Elena Udrea impreuna cu Dorel Onaca au pierdut la Constanta, Cezar Preda la Buzau, Ionel Mantog la Gorj, Cristian Boureanu la Arges. Singurii care au castigat au fost Emil Boc si Gheorghe Flutur. Din cealalta tabara, singurul care a pierdut este Radu Berceanu la Dolj", au declarat sursele.

Singurul lider care si-a permis sa anunte "curatenia" din PD-L este vicepresedintele Mircea Hava, care a castigat inca un mandat de primar al municipiului Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Armata israeliană a anunțat vineri, 19 aprilie, că a efectuat un atac cu rachetă vizând o unitate de apărare aeriană în sudul Siriei şi a cauzat pagube, scrie agenţia oficială siriană...
#alegeri locale, #atac, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga , #Sorin Oprescu