Sloganurile (ne)inspirate in care se bat candidatii la Primaria Capitalei

Sambata, 10 Mai 2008, ora 14:55
4473 citiri
Sloganurile (ne)inspirate in care se bat candidatii la Primaria Capitalei

Batalia electorala pentru primariile Bucurestiului are un aer provincial. Doar printre sloganurile candidatilor gasim mesaje incisive, in rest, domneste o atmosfera tipica unei urbe mici, unde lupta nu ar avea o miza deosebita. In sfarsit, candidatii partidelor mai mici figureaza doar pe liste pentru ca nimeni nu stie de ei: nu au un site de prezentare, nu au trimis nimanui CV-uri si poze, precum si platforma electorala, nu apar in afise ori bannere...

Cristian Diaconescu poate schimba Bucurestiul

Site-ul sau a fost lansat destul de tarziu, la cateva zile de la startul oficial al campaniei. Mesajul pe care il transmite bucurestenilor este: "Eu pot schimba Bucurestiul", dar, subliminal, el are un avantaj prin numele domeniul web ales: primarulcapitalei.ro. Daca va promova agresiv acest site, mesajul sau ar putea avea de castigat.

Ludovic Orban, pe "roate" in oras

Candidatul PNL la Primaria Generala si-a relansat recent pagina web care cuprindea doar un blog. Sloganul sau este: "Punem Bucurestiul pe roate" si trimite la actuala sa functie, de ministru al Transporturilor. Orasul nu are nevoie de "roate", ci de strazi pe care acestea sa se invarta si, fireste, de spatii de parcare pentru odihna "roatelor".

Dincolo de aceste observatii, cred ca mesajul este neinspirat dintr-un singur motiv: Orban nu are cu ce sa se laude bucurestenilor in activitatea sa ministeriala.

Metroul nu a fost oferit Capitalei si proiecte sale sunt blocate, Autostrada Bucuresti-Ploiesti este impotmolita. In sfarsit, lucrarile la largirea Centurii de Nord au pornit electoral anul trecut si tot electoral anul acesta. Rezultate concrete pana in prezent? ZERO.

Sorin Oprescu - primul sau ultimul?

Sloganul doctorului Oprescu este "Primul pentru Bucuresti". Mesajul acesta este destul de ambiguu si neinspirat ales. Poate ca Oprescu ar fi trebuit sa sublinieze prin slogan statutul de independent si/ sau meseria de doctor.

Singura decriptare pe care o gasesc sloganului, pornind de la ideea ca a fost ultimul candidat inscris in lupta pentru Primaria Generala este in zicala: "Cei din urma vor fi cei dintai".

Programul politic lipseste, deoarece Oprescu se teme ca ii va fi copiat de contracandidati si, prin urmare, "Primul pentru Bucuresti" ramane doar un slogan gaunos.

Vasile Blaga are solutii. Doar face ce trebuie!

Mesajul scurt al candidatului PD-L-ist este: "Solutii, nu discutii". Alaturi de acest slogan sta cel general al democrat-liberalilor: "Facem ce trebuie". Vasile Blaga continua patternul de discurs al lui Adriean Videanu, aspect vizibil si in sloganul ales: are solutii, planuri, termene precise.

Daca ne uitam pe site-ul inca functional al lui Videanu, observam identitatea de discurs cu Blaga. Unul a esuat deja, transformand Bucurestiul intr-un imens santier cu borduri proaspete. Blaga, prin slogan si discurs, spune Bucurestiului doar atat: Voi fi un altfel de Videanu. Iar asocierea cu actualul primar poate sa-i fie fatala lui Blaga.

Cozmin Gusa este primar de cateva luni

Liderul PIN se bate pentru primarie de cateva luni. Siret sau doar inspirat, Gusa s-a lansat primul in batalia pentru Bucuresti, cu un mesaj generalist, dar care da bine la publicul frustrat de mediul politic: "Ne-am saturat cat ne-au furat". Incercarea de interziecere a acestui slogan, la fel ca in cazul proceselor lui Oprescu, i-a mai adus niste puncte lui Cozmin Gusa.

Codrin Stefanescu, cu tancul prin Capitala

Candidatul conservator incearca sa-si impuna o imagine de dur, de justitiar, de om care nu face compromisuri. Si-a ales ca slogan: "Eliberati Bucurestiul!" si ca vehicul electoral, tancul. Adresa paginii sale de campanie este tancul.ro, layoutul site-ului este in stilul militar, iar discursul se invarte in jurul aceluiasi cuvant:

"Tancul Codrin are un defect. Din fabricatie. E traseist (sic! - Codrin Stefanescu a fost membru PSD - n.red.). Adica a identificat cinci trasee esentiale pentru bucuresteni, pe care vrea sa le dezvolte imediat in mandatul sau de primar-general. Cinci trasee care strapung Bucurestiul in toate punctele cheie, astfel incat sa putem evita blocajele in trafic."

Dan Dumitrescu, candidatul verde

Dumitrescu este un tanar care candideaza din partea Partidului Ecologist Roman pentru Primaria Generala a Bucurestiului. Sloganul sau este: "Gandeste ecoLOGIC" si se ragaseste in gandirea de anasamblu pentru Bucuresti. Dumitrescu crede ca fluidizarea traficului nu se va face prin zeci de pasaje care vor umple orasul de praf si vor duce la distrugerea de spatii verzi, ci prin dezvoltarea transportului public si prin abandonul benevol al masinii personale, la domiciliu.

Acestia sunt candidatii pentru Primaria Generala a Bucurestiului care si-au ales un slogan de identificare. Ceilalti nu au o pagina web, proprie ori in site-urile partidelor*, si nici nu au oferit vreun comunicat cu strategia lor de comunicare.

* Am incercat in mai multe randuri sa accesez pagina candidatului Aurelian Pavelescu - PNTCD. Din pacate, serverul este picat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Sloganuri, #alegeri, #Primarie Bucuresti, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #Gusa , #Sorin Oprescu