Blaga, acuzat de Vadim in cazul rapirii jurnalistilor in Irak: Lasati-l in durerea lui (Video)

Joi, 06 August 2015, ora 10:18
4000 citiri
Blaga, acuzat de Vadim in cazul rapirii jurnalistilor in Irak: Lasati-l in durerea lui (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele PNL Vasile Blaga sustine ca nu are nicio calitate in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak, in care a fost audiat joi dimineata, alaturi de fostul presedinte Traian Basescu, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Blaga si Basescu au fost citati la instanta suprema dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plangere penala in care i-a acuzat ca au oprit o parte din rascumpararea platita de statul roman, in 2005, pentru eliberarea celor trei ziaristi, respectiv patru milioane de dolari.

Basescu si Blaga, explicatii la instanta suprema despre rapirea jurnalistilor in Irak

Inalta Curte si-a declinat competenta, iar speta a ajuns pe rolul Judecatoriei Sectorului 5, care va stabili daca inchide sau nu dosarul. "Convingerea mea e ca il vor inchide", a declarat Vasile Blaga, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Liderul liberal a precizat ca nu va actiona in instanta impotriva lui Corneliu Vadim Tudor pentru sesizarea facuta, pentru ca presedintele PRM "are destule probleme si asa".

Intrebat ce crede ca a urmarit totusi Vadim Tudor cat a facut aceste acuzatii, Blaga a raspuns: "Intrebati-l pe dansul, ce sa stiu eu? La cate procese are...sa-i dea Dumnezeu sanatate, lasati-l in durerea lui!".

Vasile Blaga a subliniat ca nu are nicio calitate in acest dosar, mentionand ca magistratii au vrut doar sa lamureasca problema ceea ce au si facut.

Basescu se apara in dosarul rapirii jurnalistilor in Irak: E un proces de harturire a unui fost presedinte

Jurnalistii romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti la Bagdad, in 2005. In spatele rapirii s-a aflat omul de afaceri Omar Hayssam, care initial a fost arestat preventiv, insa in 2006 a reusit sa fuga din Romania cu o nava. El a fost prins dupa sapte ani, iar in prezent executa o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare.

#Blaga jurnalisti Irak, #Blaga Basescu jurnalisti Irak, #Blaga Vadim plangere penala , #stiri Vasile Blaga