Ziare.com

Blaga: Cat voi fi ministru, nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 16:33

   

Blaga: Cat voi fi ministru, nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori
Ministerul Dezvoltarii nu va achizitiona locuinte de la dezvoltatori, unul dintre motive fiind pretul ridicat al acestora, a declarat, miercuri, ministrul de resort Vasile Blaga.

"Cat voi fi ministru nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori, din foarte multe motive. Dupa ce criterii cumperi si de la cine?", a spus Blaga, citat de Mediafax.

Declaratia vine dupa ce seful departamentului de infrastructura din PSD, senatorul Sorin Bota, a anuntat ca partidul cauta solutii pentru relansarea sectorului constructiilor, prin care ANL-ul sa preia o parte din proiectele imobiliare in colaps.

Ministrul a adaugat ca ANL este un program social, pretul de vanzare fiind de circa 40.000 de euro pe locuinta standard, iar acest lucru nu s-ar incadra in preturile dezvoltatorilor.

"Pretul il stabilesc evaluatorii autorizati contactati de autoritatile publice locale. Nu dorim niciun profit. ANL nu este societate comerciala care sa-si propuna profituri", a mai spus ministrul.

Vasile Blaga a anuntat ca ministerul pe care il conduce a alocat in acest an aproape 170 milioane de euro pentru constructia de locuinte prin ANL, pentru chiriasii evacuati si locuinte sociale.

Totodata, pana la data de 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinte, din care aproape 1.100 tip ANL, iar restul pentru chiriasii evacuati si unitati locative sociale.

Conform planurilor, Ministerul Dezvoltarii va construi 6.000 de locuinte in acest an, din care peste 3.200 prin ANL si inca 10.000 de unitati anul viitor.

Pana la sfarsitul anului vor fi organizate licitatii pentru inca 9.000 de unitati.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1341 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atentie!

Riscati sa fiti achetat de Fratii Negoita la sediul PSD-pc. Voiculescu va comanda ancheta.

 

Geoana si Negoita

Nu doresc sa contruiasca locuinte noi, sa creeze locuri de munca ci sa-l scoata din criza pe Negoita. Terminarea locuintelor incepute duce mereu spre fratii Negoita. Bravo Geoana.

IPOCRIZIE si MINCIUNA

punct.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor