Blaga: Cinci politisti care purtau arme la miting vor raspunde penal (Video)

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 15:35
2859 citiri
Blaga: Cinci politisti care purtau arme la miting vor raspunde penal (Video)

Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, a declarat ca unii politisti care au participat la miting cu arma din dotare vor raspunde penal si exista sanse sa plece din Politie.

Ministrul a precizat ca exista reguli clare si ca acestia nu aveau voie sa vina la miting cu armele.

"Vorbim de un mars neautorizat si cei care sunt vinovati vor plati, unii contraventional si altii penal, pentru ca din pacate si imaginile sunt graitoare, arata ca unii dintre colegi purtau arme, (cinci la numar) lucru absolut interzis. Noi nu putem face o diferentiere pentru politisti", a declarat ministrul, intr-un interviu pentru Realitatea TV.

Blaga a adaugat ca fapta acestora se incadreaza in categoria infractiune si ca acestia risca sa plece din politie. In plus, pentru organizarea marsului pana la Cotroceni a fost neautorizata, adauga Vasile Blaga, spunand ca politistii care vor sa protesteze trebuie sa o faca legal, dupa programul de lucru.

"Nu am avut nimic impotriva mitingului legal care s-a desfasurat in Piata Victoriei, chiar daca nu pot sa fiu de acord cu modul de manifestare, au fost expresii care nu fac cinste nimanui, daramite politistilor", a declarat Blaga.

Politi": Toti agentii de la miting erau in timpul liber

Politia Romana a anuntat, sambata, printr-un comunicat de presa, ca toti politistii care au participat la mitingul de vineri erau in timpul liber si ca restul agentilor de ordine si-au facut datoria si au raspuns la apelurile de urgenta.

"Efectivele Politiei Romane sunt in teren si isi executa indatoririle conform prevederilor legale, pentru a raspunde solicitarilor venite din partea cetatenilor. Politistii care au participat la manifestarile de astazi din Bucuresti s-au aflat in timpul liber.

Facem precizarea ca, in conformitate cu prevederile legale, politistii pot sa protesteze in timpul liber", se arata in comunicatul Politiei Romane.

Politia adauga ca, pana in prezent s-a intervenit la 1.069 de apeluri de urgenta, au fost constatate 38 de infractiuni in flagrant si au actionat in cazul a 20 de accidente rutiere grave.

De asemenea, au fost desfasurate activitati specifice in dosarele penale aflate in lucru, iar pe baza probatoriului administrat, 8 persoane au fost retinute pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Protestatarii ameninta ca se duc la Cotroceni, daca Basescu nu vorbeste cu ei (Video)

Raspunsul lui Basescu catre sindicalisti: Protestul este ilegal! (Video)

Protestul politistilor de vineri, la care au participat 8.000 de persoane, si pentru care exista o autorizatie doar pana la ora 12.00 in Piata Victoriei, s-a prelungit inca doua ore, dupa ce manifestantii au cerut ca presedintele Basescu sa vorbeasca cu ei si au pornit in mars catre Palatul Cotroceni.

Acolo insa, o delegatie a liderilor sindicali a fost primita doar de consilierii prezidentiali, care le-au transmis ca protestul este ilegal. Ulterior, multimea s-a imprasiat, insa liderii sindicali au spus ca protestele ar putea fi continuate pe 7 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga, #Blaga miting politisti, #Blaga arme politisti , #stiri Vasile Blaga