Blaga critica situatia tensionata din USL: Cei de la Bruxelles ce o sa zica?

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 13:22
2900 citiri
Blaga critica situatia tensionata din USL: Cei de la Bruxelles ce o sa zica?
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a criticat, miercuri, situatia creata in cazul propunerilor pentru sefia Parchetelor, lasand sa se inteleaga ca atitudinea premierului Victor Ponta ar putea ridica semne de intrebare oficialilor de la Bruxelles cu privire la Guvernul Romaniei.

"Domnul Ponta este razgandacul national. (...) Ieri dimineata, domnia sa spunea ca merge la CSM cu propuneri clare pentru conducerea parchetelor. Si a spus si un nume - al doamnei Kovesi (Laura Codruta Kovesi - n.r.). (...) Dupa discutia cu CSM, care, in paranteza fie spus, eu cred ca a avut o abordare corecta, in sensul ca hai sa respectam intelegerile pe care le-am avut cu Comisia Europeana atunci cand desemnam transparent procurorii, s-a spalat pe maini ca Pilat din Pont.

A zis 'domne' nu mai este treaba mea, am scapat, viitorul ministru al Justitiei face propunerile'. In acelasi timp, insa, dansul a trimis ieri, in data de 2 aprilie, doamnei presedinte al CSM propunerile cu toti domnii care urmeaza sa ocupe functiile in conducerea parchetelor. Pai, dumneavoastra cum credeti ca se uita cei de la Bruxelles la noi, normal, la Guvernul Romaniei, pana la urma ne reprezinta pe toti. Eu nu as vrea sa ma reprezinte domnul Ponta, dar ma reprezinta si mine. Si pana la urma cei de la Bruxelles ce o sa zica intr-o astfel de situatie?", a afirmat presedintele PDL.

Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a transmis o scrisoare presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, in care face propuneri pentru sefia parchetelor.

Laura Codruta Kovesi a fost propusa in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, iar Tiberiu Nitu - pentru postul de procuror general. Propunerile au fost inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, al carui aviz este necesar, conform procedurii.

Ponta s-a razgandit din nou: Kovesi propusa sef la DNA, Nitu - procuror general

Cu o zi in urma, premierul Victor Ponta, care a Participat la sedinta Sectiei de procurori a CSM, a declarat ca va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care ar urma sa stabileasca si sa conduca toate procedurile privind desemnarea noilor sefi ai Parchetelor. El preciza ca il va anunta pe presedintele Traian Basescu despre faptul ca nu va fi urmata o "procedura rapida" pentru numirea noilor sefi ai Parchetelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga, #Vasile Blaga situatie USL, #Vasile Blaga numiri procurori , #stiri Vasile Blaga