Blaga: De ce sa nu ne numim Partidul Popular?

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 16:37
3146 citiri
Blaga: De ce sa nu ne numim Partidul Popular?

Partidul-Democrat Liberal s-ar putea numi Partidul Popular, afirma secretarul general al partidului, Vasile Blaga, care adauga ca este necesara o discutie cu privire la schimbarea numelui si a siglei PD-L.

"De ce sa nu ne numim Partidul Popular, care ar fi problema? Dar nu eu iau decizia, ci se ia in Congres", a declarat Vasile Blaga, intrebat de ziaristi ce parere are despre initiativa lui Sever Voinescu, de schimbare a numelui si a siglei partidului, in vederea unei apropieri de Partidul Popular European.

Intrebat de jurnalisti daca apropierea de popularii europeni va avea ca rezultat si o apropiere de crestin-democratie, Blaga a raspuns luni, dupa Biroul Permanent: "Intr-adevar, partidele populare au o tenta puternica crestin-democrata".

Blaga a precizat ca este momentul potrivit pentru o discutie cu privire la schimbarea siglei si a numelui partidului, iar o astfel de decizie, daca se va lua la Congres, ar trebui implementata in urmatorii doi ani, pana la urmatoarele alegeri.

Propunerea de schimbare a siglei si a numelui PD-L a fost lansata de deputatul PD-L Sever Voinescu, care sustine ca atat sigla, cat si numele, trebuie sa exprime mai exact identitatea politica a partidului. Deputatul a mai spus ca este convins ca presedintele Traian Basescu va sustine aceste schimbari.

Totusi, ideea democrat-liberalilor nu va fi usor de pus in practica pentru ca, potrivit Registrului partidelor politice, exista deja o formatiune cu acest nume. Partidul Popular din Romania a fost infiintat in 2003 si il are ca presedinte pe Aurelian Radulescu, informeaza Realitatea.net.

Legea partidelor politice e interpretabila in situatia in care PD-L ar vrea sa devina Partidul Popular pur si simplu, fara sintagma "din Romania". O alta alternativa ar fi sa fuzioneze cu formatiunea care poarta aceasta denumire acum.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...