Blaga: E dificil sa guvernezi la Bucuresti cu PD-L si in rest cu PNL

Luni, 23 Februarie 2009, ora 19:08
2012 citiri
Blaga: E dificil sa guvernezi la Bucuresti cu PD-L si in rest cu PNL

Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, a afirmat ca PSD trebuie sa-si clarifice relatiile din provincie cu PD-L, dar a admis ca exista si filiale democrat-liberale care au intarziat incheierea protocolului cu PSD.

"Daca interpretarea protocolului dintre PSD si PD-L ar fi fost la fel, n-am mai fi avut nevoie de aceste discutii (...) Este dificil sa guvernezi la Bucuresti cu PD-L, iar in provincie cu PNL", a declarat Blaga pentru NewsIn, in legatura cu filialele social-democrate care mai au protocoale de colaborare cu liberalii.

Blaga a afirmat ca aceste colaborari PSD-PNL s-au inchegat dupa alegerile locale pentru a elimina PD-L din intelegerile legate de constituirea majoritatilor din administratiile locale.

Pedelistul sustine ca situatia s-a schimbat dupa alegeri, iar liberalii sunt singurii vinovati pentru ca nu s-a constituit un guvern cu PD-L si PNL. In consecinta, si pesedistii ar trebui sa-si reconsidere pozitia initiala.

Pe de alta parte, Blaga a spus ca problemele dintre filialele PSD si PD-L din anumite judete se vor rezolva.

"Evident ca mai sunt putine judete cu probleme, iar lucrurile vor intra incet-incet pe fagasul lor normal. Punct cu punct, problemele se rezolva. Avem si noi, la PD-L, de rezolvat anumite lucruri. De exemplu, la Vrancea va trebui sa vorbim cu colegii nostri de acolo", a spus secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca filialele au in continuare libertatea de a alege cu cine sa faca majoritate pe plan local, sustinand ca nu este normal ca PDL sa insiste pe noi negocieri, insa a aratat ca asemenea discutii pot fi deschise.

"O spun fara niciun fel de tenta polemica: menage a trois nu inseamna menajerie si din punctul meu de vedere libertatea pe care am acordat-o in mod democratic organizatiilor noastre judetele de a alege in functie de interesul partidului majoritatea pe care si-o doresc ramane neschimbata", le-a replicat liderul PSD celor din PDL care sustineau ca PSD nu poate sa ramana in aliante locale cu PNL.

Geoana spune ca, pe plan local, PDL poate incerca sa discute cu organizatiile PSD despre noi majoritati, dar ca acest lucru nu trebuie sa devina o conditie de colaborare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Blaga guvernare, #protocol local guvernare , #stiri Vasile Blaga