Ziare.com

Blaga: Primariile pot refuza vanzarea locuintelor ANL

Vineri, 29 Mai 2009, ora 17:28

   

Blaga: Primariile pot refuza vanzarea locuintelor ANL
Primariile in raza teritoriala a carora statul a construit locuinte ANL pot refuza sa le scoata la vanzare intrucat in Romania functioneaza principiul descentralizarii, a anuntat, la Bistrita, ministrul Dezvoltarii Regionale si al Locuintei, Vasile Blaga.

"Nu putem obliga unitatile administrativ-teritoriale sa vanda locuintele ANL. E drept ca s-au construit din bugetul statului, dar primariile au oferit gratuit terenurile si toate utilitatile, deci nu putem sa le obligam. Daca doresc le vand, daca nu, nu", a declarat ministrul Vasile Blaga.

Potrivit lui Blaga, nici locatarii apartamentelor respective nu pot fi obligati sa le cumpere.

Pana in 31 decembrie 2008, prin ANL s-au construit in Romania 22.600 de locuinte ANL, iar anul acesta inca 1.100.

Vasile Blaga a anuntat ca sunt 7.400 de locuinte pentru care s-au facut cereri de vanzare, dar numai pentru 3.221 s-au primit aceste hotarari din partea consiliilor locale prin care locuintele ANL sunt trecute din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, o conditie obligatorie pentru a putea fi scoase la vanzare.

In situatia in care tinerii nu vor dori sa cumpere locuintele in care stau cu chirie, Blaga a spus ca nimeni nu ii va putea obliga. Ministrul a asigurat, totodata, ca nici cuantumul chiriei nu va creste in cazul lor.

"Contractele se reinnoiesc din cinci in cinci ani de zile, iar pretul de inchiriere nu va fi mai mare pentru cei care nu vor sa le cumpere. Sunt niste restrictii la vanzare. Nu poti cumpara locuinta ANL daca ai alta si nici daca venitul pe cap de membru al familiei este dublul salariului mediu pe economie. Discutam totusi de un program social", a spus ministrul Vasile Blaga.
Sursa: rNews

Articol citit de 852 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Primarii trebuie sa refuze vanzarea acestora

Primarii trebuie sa refuze obligatoriu vanzarea acestora.
Stim bine cine sta in aceste locuintze, toata clica primariilor si catziva nevoiasi

 

pai cum?

le-a mai vandut odata;acolo stau in proportie de 99%,persoane care au dat bani grei la atribuire,in nici un caz tineri cu posibilitati materiale reduse.

nu sunt de acord cu vinzarea fiindca sunt locuinte sociale si trebuie sa ramina asa.

cine vrea proprietate sa cumpere de pe piata libera.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor