Lavinia Sandru cere protectie fata de Bercea Mondialu, Blaga dispune cercetari

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 19:02
2971 citiri
Lavinia Sandru cere protectie fata de Bercea Mondialu, Blaga dispune cercetari

Presedintele PIN Lavinia Sandru i-a adresat miercuri ministrului Internelor, Vasile Blaga, o scrisoare in care solicita protectie fata de interlopul Bercea Mondialu, in urma amenintarilor acestuia.

"Stimate domnule ministru, trecand peste disputele politice avute in ultimii ani, raman la convingerea ca puteti fi, dincolo de omul politic Vasile Blaga, si un ministru corect, care in cazuri extreme poate sprijini cetatenii in dauna unor interlopi dovediti. De aceea ma adresez dumneavoastra, convinsa ca puteti rezolva o situatie care in alte state europene ar parea hilara, dar in Romania suscita un interes major in ultima saptamana.

Un lider al lumii interlope, Anghel Sandu, intrat in constiinta publica drept Bercea Mondialu' (...) a fost iritat atat de adevarurile pe care le-am spus intr-o emisiune Tv, cat si de faptul ca sotul meu, primarul Slatinei, Darius Valcov, isi permite sa ceara respectarea legii de catre toti locuitorii indiferent de zona de influenta pe care o afiseaza", isi incepe presedintele PIN scrisoarea.

Aceasta enumera apoi "biografia interlopa" a lui Bercea Mondialu: 37 de dosare penale, evaziune fiscala, calomnie, inselaciune, lovire, dare de mita, fals sub semnatura privata, spalare de bani, talharie, vatamare corporala grava si tentativa de omor.

Lavinia Sandru spune ca totul se poate rezolva doar printr-o luare de pozitie energica din partea lui Blaga si precizeaza, totodata, ca a facut ea acest demers pentru a nu se interpreta faptul ca Darius Valcov este membru PD-L.

"Sper, domnule ministru, ca solicitarea de a asigura protectie familiei noastre fata de acest pericol social nu va va lasa indiferent. Fac eu acest demers pentru a nu se interpreta apartenenta sotului meu la partidul dumneavoastra. Eu stiu ca obiectivul dumnevoastra primordial este sa dati cetateanului incredere in structurile care trebuie sa-l protejeze si sa asigure un climat propice unei vieti normale si in siguranta.

Fara indoiala ca o luare de pozitie energica din partea dumnevoastra ar reda linistea locuitorilor din Slatina care se simt amenintati de teroarea instaurata de acest personaj si nu in ultimul rand familiei mele care, asa cum asazisul Bercea Mondialu a amenintat public, reprezinta o piedica in calea proiectelor sale de intimidare. Citez aproximativ: 'familia lui Darius Valcov si Laviniei Sandru va suporta consecintele'", se mai arata in scrisoare.

Ea conchide ca nu minciunile pe care Bercea Mondialu le-a spus o ingrijoreaza, ci "ura si amenintarile care au fost facute in mod evident reliefate in declaratiile sale publice".

Ministerul de Interne confirma primirea solicitarii Laviniei Sandru si informeaza ca ministrul Vasile Blaga a dispus sefului Politiei Romane sa faca verificari in acest caz.

A.S.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Lavinia Sandru amenintari Bercea, #Lavinia Sandru protectie Blaga, #Sandru amenintari Bercea Mondialu , #stiri Vasile Blaga