Vasile Blaga: DGIPI functiona ilegal de trei ani

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 14:44
3935 citiri
Vasile Blaga: DGIPI functiona ilegal de trei ani

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca era necesara de mult reorganizarea DGIPI, care "functiona ilegal de trei ani, de pe vremea lui Cristian David", fara a avea acceptul CSAT.

Blaga a mai spus ca in DGIPI functionau structuri paralele, "care au umflat acest sistem". Ministrul a dat ca exemplu diviziunea Bucuresti,care avea aceleasi atributii ca diviziunea centrala si care nu a avut nici un fel de activitate.

Ministerul interimar de Interne Vasile Blaga a semnat, pe 16 octombrie, eliberarea din functiile de adjuncti ai directorului general al DGIPI a comisarului sef Paun Iordache si a comisarului sef Trosca Florin, in locul lor fiind numiti Bujor Florescu si Robert Marin.

Cu o seara inainte, fostul ministru de Interne Dan Nica declara ca toti sefii DGIPI au fost schimbati. "In aceasta seara, mai pe inserat, tot ceea ce inseamna conducerea acestei institutii a fost schimbata, asa ca si acest serviciu de informatii se afla complet sub tutela lui Traian Basescu", a spus Nica.

In aceeasi seara, presedintele Traian Basescu declara ca fostul ministru de Interne Dan Nica a pus DGIPI "total" la dispozitia lui Marian Vanghelie, Dumitru Iliescu si Catalin Voicu, in ciuda faptului ca a avut o discutie cu el in care i-a spus sa nu faca acest lucru.

Intrebat daca Marian Vanghelie ar fi putut avea acces la arhivele DGIPI, seful statului a raspuns ca "legal" nu ar fi posibil acest lucru.

"Poate (avea, n.r.) pentru ca acel serviciu a fost pus total de domnul Nica la dispozitia domnului Vanghelie, a domnului Mitica Iliescu, fostul general SPP, a lui Voicu, parlamentarul. Nu este nicio bomba, intrebati-i pe cei doi ministri de Interne, Oprea si Dragnea de ce au plecat din minister. Ce nu au vrut sa faca acesti doi oameni a acceptat Nica, desi a avut o discutie cu mine sa nu faca acest lucru", a explicat Traian Basescu.

"Este subiect inchis, ce va pot spune este ca nu am facut degeaba afirmatia legata de mizeria din Interne, iar, daca domnul Nica nu afirma de la inaltimea si autoritatea Ministerului de Interne ca sunt contractate autocarele pentru fraudarea alagerilor, ar fi fost si acum ministru de Interne, pentru ca lucrurile nu se intampla chiar cum se spun", a mai spus presedintele.

Presedintele s-a aratat contrariat de cum a fost numit fostul sef al DGIPI, Gelu Drajneanu.

"Cum este posibil sa iei un consilier din cabinetul demnitarului si sa-l pui sef peste serviciul de informatii al Ministerului de Interne, un om care nu a lucrat niciodata in sistem, care nu a avut nicio treaba, mai ales ca nu este un seriviciu de tip SRI-SIE, sub contol politic, este sub controlul direct al ministrului", a remarcat acesta.

Gelu Drajneanu si-a dat demisia in ziua revocarii lui Dan Nica. In locul sau, la conducerea DGIPI a fost desemnat Stefan Zaharia Pop.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...
Comentarii
constantin_ion007
rank 5
VASILE BLAGA ...: DGIPI FUNCTIUNA FARA AVIZ?! CSAT DE 3 ANI ??/!! ADICA TOATE ACTIUNILE LOR ...SUNT NU NUMAI ILEGALE DAR SI MAI ALES NULE?!!! DE DREPT ...PANA SI DNA UDREA M AR APROBA ...
teodorescu.nicusor
rank 1
ÎNTREGUL MINISTER al ADMINISTRAŢIEI si INTERNELOR FUNCŢIONEAZĂ VĂDIT ILEGAL