Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blaga: Nu am cum sa ma supar pe Basescu, fara el n-ar fi existat PDL

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 23:12
3064 citiri
Blaga: Nu am cum sa ma supar pe Basescu, fara el n-ar fi existat PDL
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a marturisit marti seara ca nu are cum sa se supere pe presedintele Traian Basescu, pentru ca este convins ca fara el PDL nu ar mai fi existat.

"Relatiile mele cu domnul presedinte Traian Basescu sunt bune. El a avut o alta optiune, inainte de alegerile din PDL, cu privire la cine ar trebui sa conduca partidul si uneori si-a exprimat-o cu multa duritate, si atunci sigur ca m-a deranjat, dar nu ma pot supara pe domnul presedinte, pentru ca daca el nu ar fi fost nu stiu daca noi mai existam. Nu pot sa ma supar pe domnul presedinte Traian Basescu", a declarat marti seara fostul secretar general al PDL, la B1 Tv.

Vasile Blaga a tinut sa explice ca nu este si nu a fost in relatii tensionate cu conducerea PDL, dupa infrangerea pe care a avut-o la Congresul partidului, in mai.

"Eu am vazut destule discutii pe tema echipa tanara - batrana; reformisti - antireformisti, in PDL, ori lucrurile nu stau deloc asa. Se vede daca esti reformist sau nu prin activitatea pe care o faci cand esti la conducere. Relatiile mele au fost foarte bune cu conducerea PDL si dupa congresul din mai. Desi s-a speculat mult pe tema asta (ca ar fi tensiuni - n.red.), dimpotriva relatiile au continuat sa fie foarte bune.

Atunci nu am acceptat functia de secretar general, deoarece le-am spus ca mie nu imi trebuie o functie ca sa fac ceea ce trebuie sa fac in partid. Pana curand nu am avut aparitii publice tocmai pentru a nu fi speculat orice cuvant pe care il spuneam, pentru ca nu vreau sa ii fac rau acestui partid pe care il iubesc foarte mult, i-am dat ce am putut, dar si el mi-a dat doua nominalizari la MAI si acum presedintia la Senat. Daca as fi vorbit de raul partidul, e ca si cum ti-ai da foc la propria casa si eu nu pot sa fac asta. E drept ca au mai fost discutii in contradictoriu cu Boc si colegii, dar cred eu ca au fost corecte", a mai explicat fostul ministrul de Interne.

Intrebat ce reprosuri aduce totusi conducerii partidului din care face parte, Vasile Blaga a spus ca nu a atras suficient de multi experti care sa faca parte din comisiile de specialitate ale PDL.

"I-am sfatuit sa revenim la bunele noastre obiceiuri din 2008, sa avem analize sociologice. Noi nu avem inca analizele socilogice si in luna februarie cel tarziu trebuie sa le avem. Le-am mai reprosat ca nu au fost suficient de mult deschisi in comisiile de specialitate. Aceste structuri au fost gandite ca sa vina specialisti si din afara partidului.

Iata ca sunt si din acest punct de vedere un reformist. De asemenea, eu am propus ca premierul sa fie diferit de presedintele de partid, dar partidul a decis si mergem asa. Eu ma implic in viata de partid, iar strict formal acum vizibilitatea este mult mai mare, dar eu oricum as fi implicat in viata partidului cu tot ceea ce stiu si cred ca pot sa ajut destul de mult partidul", a mai declarat liderul democrat liberal.

De asemenea, Vasile Blaga a spus ca din punctul lui de vedere crede ca este nevoie de o remaniere a Guvernului.

"Personal cred ca ar fi nevoie de sange proaspat, dar e decizia si obligatia premierului si atunci cand va dori cred ca presedintele i-o va aproba imediat. Cred ca e nevoie de remaniere, nu ca cineva nu si-ar face bine treaba, dar asta se intampla peste tot in lumea civilizata, e nevoie de o reimprospatare", a precizat presedintele Senatului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Blaga Traian Basescu, #Vasile Blaga relatie PDL, #Blaga remaniere Guvern PDL , #Traian Basescu