Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:00
3447 citiri
Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Comentariile presedintelui Traian Basescu despre "bolsevizarea PD-L" au starnit dezaprobare la varful partidului, chiar daca liderii cu vechime s-au ferit de declaratii publice.

In replica la criticile privind alegerea "presedintelui si a unei gascute" prin vot pe lista, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, pentru Evenimentul Zilei, ca din punctul sau de vedere "au fost cele mai democratice decizii luate in partid".

Mai mult, ministrul de Interne i-a taxat, indirect, si pe "disidentii" din PD-L care si-au dat cu parerea prin presa dupa comentariile lui Basescu.

Cat despre sugestiile lui Basescu, PD-L este, deocamdata, in espectativa. Daca printre parlamentari se fac calcule ca la alegerile pe lista s-ar putea renunta totusi in ultimul moment, printr-un vot direct in Conventia Nationala din 15 iulie, la guvern pozitiile sunt mai rezervate.

"Sigur, noi intotdeauna am tinut cont de parerile presedintelui. Vom avea si acum o discutie. Dar noi ne vedem in continuare de treaba. Asta nu influenteaza cu nimic desfasurarea alegerilor in interiorul partidului, la nivel local", a adaugat Blaga.

Contre cu grupul Stolojan-Anastase-Preda

Ministrul a evitat insa sa se pronunte public asupra variantei pe care, personal, o va sustine: lista sau uninominal.

"Si eu am parerile mele, dar spre deosebire de altii si de altele mi le exprim in interiorul partidului, cum voi face si acum", a atins Blaga, indirect, grupul Stolojan-Anastase-Voinescu-Preda care a imbratisat imediat criticile lui Basescu.

Agitatia din PD-L in privinta reimpartirii puterii in partid a inceput luni seara, dupa ce Basescu a infierat intr-un interviu la B1 ceea ce partidul tocmai isi stabilise ca regula in noul statut: "Sa vii cu lista mi se pare o bolsevizare in PD-L. Este un pas teribil inapoi in modul de functionare al PD-L, aia nu mai e lista de politicieni, ci de gasca. Deci presedintele partidului isi pune o gascuta sub el".

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#vasile Blaga bolsevizare, #Vasile Blaga Traian Basescu, #Vasile Blaga interviu EVZ, #Blaga impartire putere PD L , #Traian Basescu