Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:00
3355 citiri
Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Comentariile presedintelui Traian Basescu despre "bolsevizarea PD-L" au starnit dezaprobare la varful partidului, chiar daca liderii cu vechime s-au ferit de declaratii publice.

In replica la criticile privind alegerea "presedintelui si a unei gascute" prin vot pe lista, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, pentru Evenimentul Zilei, ca din punctul sau de vedere "au fost cele mai democratice decizii luate in partid".

Mai mult, ministrul de Interne i-a taxat, indirect, si pe "disidentii" din PD-L care si-au dat cu parerea prin presa dupa comentariile lui Basescu.

Cat despre sugestiile lui Basescu, PD-L este, deocamdata, in espectativa. Daca printre parlamentari se fac calcule ca la alegerile pe lista s-ar putea renunta totusi in ultimul moment, printr-un vot direct in Conventia Nationala din 15 iulie, la guvern pozitiile sunt mai rezervate.

"Sigur, noi intotdeauna am tinut cont de parerile presedintelui. Vom avea si acum o discutie. Dar noi ne vedem in continuare de treaba. Asta nu influenteaza cu nimic desfasurarea alegerilor in interiorul partidului, la nivel local", a adaugat Blaga.

Contre cu grupul Stolojan-Anastase-Preda

Ministrul a evitat insa sa se pronunte public asupra variantei pe care, personal, o va sustine: lista sau uninominal.

"Si eu am parerile mele, dar spre deosebire de altii si de altele mi le exprim in interiorul partidului, cum voi face si acum", a atins Blaga, indirect, grupul Stolojan-Anastase-Voinescu-Preda care a imbratisat imediat criticile lui Basescu.

Agitatia din PD-L in privinta reimpartirii puterii in partid a inceput luni seara, dupa ce Basescu a infierat intr-un interviu la B1 ceea ce partidul tocmai isi stabilise ca regula in noul statut: "Sa vii cu lista mi se pare o bolsevizare in PD-L. Este un pas teribil inapoi in modul de functionare al PD-L, aia nu mai e lista de politicieni, ci de gasca. Deci presedintele partidului isi pune o gascuta sub el".

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...