Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:00
3183 citiri
Blaga respinge "bolsevizarea": "Noi ne vedem in continuare de treaba"

Comentariile presedintelui Traian Basescu despre "bolsevizarea PD-L" au starnit dezaprobare la varful partidului, chiar daca liderii cu vechime s-au ferit de declaratii publice.

In replica la criticile privind alegerea "presedintelui si a unei gascute" prin vot pe lista, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, pentru Evenimentul Zilei, ca din punctul sau de vedere "au fost cele mai democratice decizii luate in partid".

Mai mult, ministrul de Interne i-a taxat, indirect, si pe "disidentii" din PD-L care si-au dat cu parerea prin presa dupa comentariile lui Basescu.

Cat despre sugestiile lui Basescu, PD-L este, deocamdata, in espectativa. Daca printre parlamentari se fac calcule ca la alegerile pe lista s-ar putea renunta totusi in ultimul moment, printr-un vot direct in Conventia Nationala din 15 iulie, la guvern pozitiile sunt mai rezervate.

"Sigur, noi intotdeauna am tinut cont de parerile presedintelui. Vom avea si acum o discutie. Dar noi ne vedem in continuare de treaba. Asta nu influenteaza cu nimic desfasurarea alegerilor in interiorul partidului, la nivel local", a adaugat Blaga.

Contre cu grupul Stolojan-Anastase-Preda

Ministrul a evitat insa sa se pronunte public asupra variantei pe care, personal, o va sustine: lista sau uninominal.

"Si eu am parerile mele, dar spre deosebire de altii si de altele mi le exprim in interiorul partidului, cum voi face si acum", a atins Blaga, indirect, grupul Stolojan-Anastase-Voinescu-Preda care a imbratisat imediat criticile lui Basescu.

Agitatia din PD-L in privinta reimpartirii puterii in partid a inceput luni seara, dupa ce Basescu a infierat intr-un interviu la B1 ceea ce partidul tocmai isi stabilise ca regula in noul statut: "Sa vii cu lista mi se pare o bolsevizare in PD-L. Este un pas teribil inapoi in modul de functionare al PD-L, aia nu mai e lista de politicieni, ci de gasca. Deci presedintele partidului isi pune o gascuta sub el".

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...