Radu F. Alexandru, despre greselile lui Basescu si meritele lui Blaga

Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:13
2351 citiri
Radu F. Alexandru, despre greselile lui Basescu si meritele lui Blaga

Senatorul PDL Radu F. Alexandru considera ca venirea lui Vasile Blaga in fruntea partidului va asigura totala independenta a formatiunii fata de Traian Basescu. In opinia sa, democrat liberalii ar fi trebuit sa se decupleze demult "de aceasta postura de ecou al deciziilor prezidentiale".

"Sunt de necontestat meritele lui Traian Basescu in evolutia partidului din momentul in care a preluat conducerea acestuia, sunt de necontestat meritele presedintelui Traian Basescu datorita solidaritatii cu Guvernul PDL in perioada traversarii desertului.

Nu este un secret pentru nimeni ca in aceasta cadere vertiginoasa a PDL a avut un rol si caderea credibilitatii presedintelui Traian Basescu. PDL trebuie sa evolueze in functie de propriile sale aspiratii si idei si trebuia decuplat demult de aceasta postura de ecou al deciziilor prezidentiale. S-au minimalizat pozitiile PDL, care a fost acuzat adesea ca nu face decat sa repete ca un papagal ceea ce spune Traian Basescu, ceea ce este fals", a declarat senatorul intr-un interviu pentru Romania libera.

Blaga: PDL are un singur adversar politic, stanga socialista USL

Radu F. Alexandru a mai spus ca Traian Basescu nu mai este locomotiva pentru PDL si a apreciat ca pierderea popularitatii sefului statului a fost cauzata de felul in care a fost solidar cu Guvernul intr-o perioada de criza economica destul de complicata.

"Traian Basescu nu mai este si nu mai poate fi (locomotiva pentru PDL - n.red.) atata vreme cat este obligat sa se incadreze cu rigoare in conditia presedintelui tuturor romanilor. Eu sunt convins ca pierderea popularitatii presedintelui Traian Basescu nu se datoreaza erorilor comise de el, ci felului in care presedintele a fost solidar cu guvernul intr-o perioada de criza economica destul de complicata", a precizat senatorul.

Blaga, candidat la sefia PDL - Macovei, Preda, Flutur, de partea lui (Video)

In opinia sa, o alta greseala a sefului statului, din cauza careia a pierdut electorat, este relatia prea dura cu Opozitia.

"Cred ca una dintre greseli poate fi dedusa din atitudinea de forta in raport cu partidele din opozitie. Pe de alta parte, nici atitudinea opozitiei fata de presedintele Traian Basescu nu a fost foarte prietenoasa. (...) Incercarile de gasire a unui canal de comunicare cu opozitia ar fi trebuit, poate, sa fie mai numeroase", a mai spus Radu F. Alexandru.

Alte greseli ale lui Traian Basescu, spune democrat liberalul, ar fi cele de "comportament, de ton, de atitudine, fata de oamenii din media, de exemplu, sau despre disponibilitatea mai mare a presedintelui fata de oamenii din PDL care au venit pe valul Traian Basescu, acesta este un alt subiect".

Blaga ar avea gata lista de vicepresedinti - vezi ce nume grele ii stau alaturi

Radu F. Alexandru a mai declarat ca, daca Vasile Blaga ar fi fost presedintele PDL, rezultatul alegerilor din 10 iunie ar fi fost altul.

"Vasile Blaga a preluat conducerea campaniei electorale in ultimele trei saptamani dupa ce a observat cu stupoare ca partidul este intr-o stare de inertie sinucigasa. El a reanimat un pacient aflat in stare foarte critica. Eu zic ca el a facut minuni in aceste trei saptamani", a explicat el.

Democrat liberalul a mai precizat ca venirea lui Vasile Blaga in fruntea partidului va asigura totala independenta a formatiunii fata de Traian Basescu.

"Relatiile intre PDL si Traian Basescu sunt in limitele Constitutiei. Felul in care va dialoga viitorul presedinte al PDL, Vasile Blaga, cu seful statului va asigura totala independenta a partidului, ceea ce nu inseamna ca PDL ii va intoarce spatele lui Traian Basescu", a conchis senatorul.

Citeste si:
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Deputatul USR Stelian Ion a criticat dur miercuri, 25 mai, excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ. Fostul ministru al Justiției a acuzat un ”derapaj...