Despre Vasile Cepoi

Vasile Cepoi s-a nascut in urma cu 58 de ani, in comuna Tudora din judetul Botosani.

Cariera profesionala

In 2001 Vasile Cepoi, medic nefrolog, a devenit seful Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate din Iasi, in urma unui concurs, iar in anul 2003 a fost numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii in guvernul condus de Adrian Nastase.

In februarie 2004 el a fost destituit din Ministerul Sanatatii, in urma unui conflict cu premierul de atunci Adrian Nastase.

A fost numit director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in anul 2005, fiind apoi desemnat secretar de stat in Ministerul Sanatatii, având sprijinul PDL Iasi.

In anul 2008 a revenit la Iasi, ocupând functia de director de cercetare in cadrul spitalului Parhon, iar un an mai târziu a fost numit sef al Directiei de Sanatate Publica din Iasi.

El a ajuns in Ministerul Sanatatii in contextul demisiei lui Raed Arafat in urma scandalului privind Legea sanatatii. La audierile in fata comisiilor de sanatate din Camera Deputatilor si Senat, Vasile Cepoi a fost printre putinii ministri ai guvernului Ponta care au primit aviz favorabil in unanimitate.

Declaratia de avere

Potrivit declaratiei de avere publicata pe site-ul DSP Iasi, noul ministru al Sanatatii detine un teren intravilan in Botosani - pe care l-a cumparat in 1969, un teren agricol – pe care l-a cumparat in 2003 si un alt terent agricol judetul Suceava. Acesta mai detine un apartament in Iasi si o casa in Botosani. Vasile Cepoi detine un autoturism marca Citroen.

Noul ministru al Sanatatii are un singur cont bancar in valoare de 1. 430 de euro. Potrivit declaratiei de avere, Vasile Cepoi a acordat un imprumut de 40. 000 de lei si are un credit de 20 .000 de euro.

In anul 2010, Vasile Cepoi a obtinut venituri in valoare de 45. 352 de lei, dintre care 32. 212 de lei de la DSP Iasi si 13. 140 de la Universitatea Apollonia din Iasi, unde este profesor.

Vasile Cepoi
Vasile Cepoi

Cariera:  medic, ministru al Sanatatii

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Vasile Cepoi, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.