Vasile Cepoi a demisionat de la Ministerul Sanatatii - vezi reactii

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 21:10
4417 citiri

Demisia lui Vasile Cepoi din fruntea Ministerului Sanatatii a starnit reactii atat in randul politicienilor Puterii, cat si ai Opozitiei. In plus, au aparut discutii referitoare la cel care va fi succesorul sau la minister, interimatul fiind asigurat de subsecretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat, a declarat, luni seara, pentru NewsIn, ca era "mult mai bine" daca Vasile Cepoi nu si-ar fi dat demisia si ar mai fi ramas la conducera institutiei "cel putin inca doua luni" intrucat trebuie asigurata o continuitate.

"Interimatul nu poate fi asigurat in minister decat de catre un membru al Guvernului care este ministru in Guvern sau de catre prim-ministru. Preluarea de atributii inseamna ca eu sunt subsecretar de stat cu delegare de atributii de ministru pentru o perioada decisa de decidenti", a precizat Raed Arafat.

"Este un om competent, este o eroare din partea lui Vasile Cepoi, nu exista niciun conflict de interese. A incercat sa nu faca rau familiei, care rezista greu la linsajului mediatic si sa nu faca rau Guvernului. Doctorul Cepoi va castiga in final. Cineva va trebui sa plateasca", a declarat si presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaei, pentru Romania Tv.

Liderul PNL Eugen Nicolaescu a declarat, pentru Mediafax, ca Vasile Cepoi nu ar fi trebuit sa accepte postul de ministru al Sanatatii daca stia ca are "probleme".

"Atunci cand ai o mare problema de imagine cred ca pentru a nu pune o umbra negativa pe activitatea ministerului o cale de a iesi din aceasta situatie complicata este demisia. De aceea, cred ca domnul Cepoi a facut bine ca a luat aceasta decizie", a declarat Nicolaescu.

Acesta a fost intrebat daca ar fi interesat sa preia ministerul, avand in vedere ca a mai fost in fruntea acestui portofoliu in perioada guvernarii Tariceanu. "Nu sunt interesat in acest moment de ministerul Sanatatii", a subliniat Nicolaescu.

Senatorul Ioan Chelaru, vicepresedinte PSD, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca este surprins de demisia lui Vasile Cepoi de la Ministerul Sanatatii, dar ca este vorba despre o decizie politica.

"Sunt putin suprins de demisia domnului ministru, pentru ca deocamdata sunt numai niste supozitii. E adevarat ca sunt facute publice - in lumina prostului obicei pe care il are - de ANI acum. Eu am spus intotdeuna ca in acest domeniu certitudinea ti-o da o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. (...) Cred ca e o decizie politica. Nu stiu cum s-a ajuns la aceasta situatie. (...) Domnul Raed Arafat, care e adjunctul lui Cepoi, il va suplini cat va putea mai bine. Personal, nu cred ca decizia aceasta trebuia luata ca urmare a comunicatului ANI", a spus Chelaru.

Presedintele Comisiei pentru sanatate a Camerei Deputatilor, vicepresedintele PSD Rodica Nassar a declarat luni, pentru NewsIn, ca interimatul lui Raed Arafat la Ministerul Sanatatii este "o solutie foarte buna" si ca fondatorul SMURD are sanse sa fie numit ministru cu atributii depline.

"Nu stiu pe ce perioada se va desfasura interimatul dlui Raed Arafat, dar este posibil sa fie nominalizat ministru plin al Sanatatii pana pe 9 decembrie, cand sunt alegerile parlamentare, urmand ca in continuare sa poata ramane ministru. Sunt doua chestiuni esentiale insa, din acest punct de vedere, primul ar fi ca dansul sa fie sustinut in continuare in viitorul Guvern si mai e un lucru, la fel de important, sa accepte", a declarat Nassar.

Presedintele Comisiei pentru sanatate din Senat, social-democratul Ion Rotaru, a declarat luni, pentru Agerpres, ca demisia lui Vasile Cepoi din functia de ministru al Sanatatii reprezinta o "pierdere" pentru minister.

"Mi se pare ca este o pierdere pentru ministerul Sanatatii. Domnul Cepoi a fost si ramane un profesionist. Regret cele intamplate. Nu pot sa ma pronunt pe chestiunea care tine de incompatibilitate si de acuzatiile care i-au fost aduse. Personal, regret si cred ca e o pierdere. Este un cunoscator al sistemului, era dedicat activitatii pe care o desfasura si ar fi putut sa obtina rezultate bune in conditiile actuale", a declarat Rotaru.

"Demisia lui Vasile Cepoi e urmarea fireasca a aparitiei conflictului de interese sesizat de ANI. Problema nu este ca si-a dat demisia, problema este ca nu l-a demis premierul Victor Ponta, care ar fi trebuit sa aiba aceasta reactie in prima secunda a aparitiei informatiei cu privire la gestionarea fondurilor europene ", a declarat si vicepresedintele PDL Raluca Turcan.

Ministrul Sanatatii si-a dat demisia - Raed Arafat ii ia locul

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a demisionat, luni seara, in urma acuzatiilor recente de abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene venite din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Interimatul Ministerului Sanatatii este asigurat de secretarul de stat Raed Arafat. Vasile Cepoi a solicitat eliberarea sa din functie si apoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al prim-ministrului pe probleme de Sanatate, informeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integriate, pe 25 septembrie, de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Prim-ministrul Victor Ponta declarase, marti, ca il sustine pe Vasile Cepoi, dar ca, daca acesta va fi gasit vinovat, va trebui sa demisioneze si sa nu mai ocupe o functie publica timp de trei ani.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#demisie Vasile Cepoi, #reactii demisie Cepoi, #ministrul Sanatatii demisionat, #Raed Arafat interimar Ministerul Sanatatii , #demisie