Introducerea retetei electronice si coplata, amanate

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 22:40
2903 citiri
Introducerea retetei electronice si coplata, amanate
Foto: gov.ro

Introducerea retetei electronice a fost amanata pana in data de 1 august, a anuntat, miercuri, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Concret, implementarea retetelor in sistem electronic este amanata cu o luna dupa ce aceasta masura ar fi trebuit introdusa incepand cu data de 1 iulie, transmite Antena 3.

Sanctiuni pentru medicii care refuza sa prescrie retete in sistem electronic

Anuntul facut, miercuri, de ministrul Sanatatii vine dupa ce, nu mai tarziu de 25 mai, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ii avertizau pe medici ca vor fi sanctionati daca nu vor implementa retetele in sistem electronic incepand cu 1 iulie.

Pe de alta parte, cabinetele medicale care vor introduce prescriptia electronica vor primi stimulente in valoare de 50 de lei pe luna.

Anterior acestui anunt, medicii erau obligati sa prescrie retete in sistem electronic incepand cu 1 iulie.

A fost amanata si coplata la serviciile medicale

Tot miercuri, Guvernul a decis amanarea perceperii coplatii la serviciile medicale pana la modificarea reglementarii in domeniu, a declarat, Vasile Cepoi, dupa sedinta Executivului, pentru Agerpres.

Potrivit lui Cepoi, Guvernul a adoptat o hotarare privind contractul-cadru pentru serviciile de sanatate, fara sa fie prevazuta perceperea coplatii.

Ministrul Sanatatii a explicat ca Guvernul a primit acceptul Fondului Monetar International si Comisiei Europene pentru amanarea aplicarii coplatii, pentru imbunatatirea legislatiei.

"Cei de la FMI au inteles ca legea nu poate fi aplicata si ne-a permis amanarea aplicarii coplatii pana la modificarea legii. Ei au relaxat conditionalitatile", a spus Cepoi.

Guvernul isi propune sa reglementeze in aceasta sesiune parlamentara sau in sesiunea viitoare, in septembrie, coplata, a mentionat Cepoi, potrivit caruia legislatia propusa de Guvern a fost modificata de Parlament astfel incat este greu de aplicat.

Astfel, pacientii erau obligati sa achite, la serviciile medicale, o suma egala cu a 12-a parte din venituri, motiv pentru care contribuabilii erau nevoiti sa faca dovada tuturor veniturilor, fapt care genera birocratie, a mai spus Cepoi.

Si ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a precizat ca s-a decis suspendarea coplatii: "S-a suspendat introducerea coplatii de la o anumita data, urmand ca data de la care se platesc servicii medicale in sistem de coplata sa fie stabilita ulterior".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#retete electronice amanate, #medici retete electronice amanate, #retete electronice 1 august, #Vasile Cepoi retete electronice , #ministrul Sanatatii