Ministerul Sanatatii face inspectii in scoli si internate

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 22:56
1740 citiri
Ministerul Sanatatii face inspectii in scoli si internate
Foto: Arhiva

Ministerul Sanatatii a cerut inspectorilor sanitari din Directiile de Sanatate Publica ca, in perioada 18-27 septembrie, sa verifice toate scolile, internatele si cabinetele medicale pentru asigurarea conditiilor igienico-sanitare corespunzatoare si respectarea calendarului de imunizare.

"Ca in fiecare an, organizam aceste controale in unitatile de invatamant, dar si in cabinetele medicale scolare pentru a sti care sunt conditiile igienico-sanitare la debutul noului an scolar.

Pentru neconformitatile depistate se vor acorda termene de remediere a deficientelor, dar se vor aplica si sanctiuni contravetionale, acolo unde este necesar, in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Actiunile de verificare se vor realiza atat in unitatile din mediul urban, cat si in cele din mediul rural.

Inspectorii vor verifica toate conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dar si din incinta unitatii scolare. Se va urmari daca salile de clasa au mobilierul specific, daca iluminatul este suficient, natural si artificial si daca microclimatul este corespunzator. De asemenea, vor fi inspectate si laboratoarele, salile de sport si atelierele scolare. Inspectorii sanitari vor verifica daca este asigurata apa potabila curenta si vor face analize acolo unde este cazul.

Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar si blocurile alimentare din camine si internate vor fi controlate in conformitate cu normele aflate in vigoare, a mai spus ministrul Cepoi.

Totodata, inspectorii vor face controale in internate si cabinetele medicale. Acestea vor fi inspectate din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare, al aprovizionarii cu apa potabila, dotarea cu materiale sanitare si medicamente, dotarea cu materiale de dezinfectie si curatenie.

De asemenea, inspectorii vor verifica daca angajatii au efectuat controalele medicale periodice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#sanatate scoli control, #Cepoi ministru scoli inspectori, #Cepoi scoli sanatate control , #ministrul Sanatatii