Vasile Cepoi: Articolul in baza caruia sunt acuzat de infractiune nu exista (Video)

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 14:04
2303 citiri
Vasile Cepoi: Articolul in baza caruia sunt acuzat de infractiune nu exista (Video)
Foto: gov.ro

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, neaga acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate si spune ca acestea se bazeaza pe un articol de lege care nu exista.

"Nu am fost manager de proiect, nu am avut de gestionat bani in proiect, nu am avut rol in angajarea echipei manageriale si, prin urmare, nu mi-am angajat sotia.(...) Surprinzator pentru mine este insa faptul ca articolul pe baza caruia sunt acuzat de infractiune, respectiv art. 12, lit. c din legea 78/2000, nu exista. Ca urmare, ma intreb care este pregatirea profesionala si nivelul de competenta a inspectorului de integritate", a declarat Vasile Cepoi intr-un interviu acordat Newsin.

Ministrul spune ca i se parea normal ca ANI sa fi informat organele in drept fara sa il "pedepseaca aprioric", prin expunerea "la stalpul infamiei".

Ministrul Cepoi, acuzat de abuz si deturnare de fonduri - DNA, sesizata de ANI (Video)

"Precizez ca marti dimineata, 25 septembrie, la ora 7.45, cand am ajuns la minister, televiziunile instalasera deja camerele de luat vederi, dar au refuzat sa-mi spuna care este motivul, pana la ora 10, cand a aparut comunicatul de presa al ANI. Astfel deduc ca ANI a transmis acest comunicat,(in care precizeaza ca respecta principiul confidentialitatii), si a mobilizat cu o seara inainte toata presa", a mai declarat ministrul Sanatatii.

Totodata, Vasile Cepoi a respins si acuzatia ANI potrivit careia, in calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi ar fi angajat institutia ca partener intr-un program cu bani UE, unde era manager, iar sotia sa a fost angajata si a obtinut din fonduri europene aproximativ 42.440 euro.

"Nu este nicio legatura intre participarea Directiei de Sanatate Publica Iasi la proiect si selectare sotiei mele, de catre UMF Iasi, conform regulilor din ghidul care regelementeaza derularea proiectelor. Daca nu ar fi indeplinit conditiile organismul intermediar care aproba aceste angajari ar fi respins-o. Suma respectiva a fost castigata in decurs de doi ani de catre amandoi, tot conform reglementarilor de derulare a proiectelor", a replicat ministrul Sanatatii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cepoi acuzatii ANI abuz, #Cepoi contract fonduri europene , #ministrul Sanatatii