Vasile Cepoi: Sistemul poate functiona fara directiile de sanatate daca se pune ceva in loc

Marti, 12 Martie 2013, ora 17:35

   

Vasile Cepoi: Sistemul poate functiona fara directiile de sanatate daca se pune ceva in loc
Vasile Cepoi, consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrui, este de parere ca sistemul sanitar poate functiona fara directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate.

Cepoi a apreciat marti ca "sistemul poate functiona fara aceste institutii, daca se pune ceva in loc". El nu a dorit sa comenteze mai mult in legatura cu anuntul facut de ministrul Eugen Nicolaescu privitor la desfiintarea directiilor de sanatate judetene si a caselor judetene de sanatate, sustinand doar ca este necesar "un proiect de impact".

"Nu am detalii despre reorganizarea retelei de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica. Asteptam sa vedem care va fi propunerea concreta", a declarat Cepoi, cu prilejul participarii la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti.

In legatura cu numarul angajatilor din institutiile mentionate, consilierul de stat a aratat ca in casele judetene de asigurari, inclusiv la CNAS, lucreaza aproximativ 3.300 de persoane iar in directiile de sanatate judetene, circa 5.000.

Nicolaescu desfiinteaza directiile de sanatate publica judetene si CAS judeteneMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca in perioada urmatoare vor fi desfiintate directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, Nicolaescu a afirmat ca directiile de sanatate publice judetene consuma 10% din fondul de administrare al Ministerului Sanatatii iar economiile ce vor fi facute prin desfiintarea lor vor fi dirijate catre programele nationale de sanatate.

De asemenea, economiile realizate prin desfiintarea caselor judetene de asigurari vor merge catre aceste programe.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
De exemplu, se pot inlocui cu niste transformatoare
Are don Fenecchio cateva in stoc, dinainte de primu' razbel balcanic.
RN
rank 5
Bravo! Cap ai, minte ce-ți mai trebuie!
Zice domnul care-l sfătuiește pe primul-ministru:
"sistemul poate functiona fara aceste institutii, daca se pune ceva in loc"
Adică putem să le desființăm dacă inființam altele. Cum era cu economia? A, doar pe hirtie și la televizor. Zi-i, dom'le, propagandă să știm și noi...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor