Viitorul turistic al Romaniei - turismul dentar

Joi, 25 Iulie 2013, ora 22:42
3666 citiri
Viitorul turistic al Romaniei - turismul dentar

Tot mai multi turisti straini incep sa vina in Romania atrasi de tratamentele stomatologice mai ieftine decat in tarile de bastina, sustine fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi.

Tara noastra este deja binecunoscuta pentru turismul pentru tratamente medicale si spa, in timp ce numarul turistilor pentru tratamente stomatologice este in crestere, iar autoritatile romane doresc sa ofere o gama mai larga de servicii, sustine Cepoi, consilierl al premierului, intr-un interviu acordat International Medical Travel Journal.

"Mii de oameni sunt tratati in clinici dentare aici. Pacientii straini platesc un sfert din ce ar plati pentru aceste servicii in tara lor. Asta este o sansa pentru un turism medical extins in Romania.

In ce priveste turismul pentru spa si pentru tratamente medicale, inca este un potential semnificativ de crestere. Turismul medical are sansa de a creste in domenii precum oftalmologia, chirurgia estetica, chirurgia cardiaca, cardiologia, proteze cardiace si ortopedice si fertilizare in vitro.

Avem resurse, suntem motivati si vrem sa dezvoltam aceasta activitate pentru beneficiul pacientilor din Romania, din Europa si de peste tot in lume", a spus fostul ministru al Sanatatii.

Acesta a subliniat ca acest concept de turism pentru tratament medical nu este suficient de bine definit in tara, adaugand si ca statul a facut putin sau nimic pentru a promova acest tip de turism, fiind multa neincredere in calitatea serviciilor oferite.

In Romania, autoritatile au atestat cinci centre spa, iar alte zece vor aparea in curand. Tara noastra are peste 120 de centre spa cu resurse naturale care au proprietati terapeutice, dintre care 40 reprezinta atractii turistice nationale, iar 80 atractii turistice de interes local.

In clipa de fata exista deja cateva agentii specialziate in turismul dentar, in Romania.

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform celui mai nou sondaj de opinie
Cine sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform celui mai nou sondaj de opinie
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii, cu o cotă de 37%, urmat de Emil Boc, Victor Ponta, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj...
„Așa se falsifică voturile în România. O putrefacție a sistemului democratic”. Avertismentul unui politolog, înaintea alegerilor din 2024
„Așa se falsifică voturile în România. O putrefacție a sistemului democratic”. Avertismentul unui politolog, înaintea alegerilor din 2024
Un important segment al populației este pasiv atunci când vine vorba despre alegeri. Fenomenul electoral nu prezintă interes pentru acești cetățeni, din mai multe motive: necunoaștere și...
#Romania turism stomatologic, #Romania turism medical, #Romania turism spa , #stiri Vasile Cepoi