Viitorul turistic al Romaniei - turismul dentar

Joi, 25 Iulie 2013, ora 22:42

   

Viitorul turistic al Romaniei - turismul dentar
Tot mai multi turisti straini incep sa vina in Romania atrasi de tratamentele stomatologice mai ieftine decat in tarile de bastina, sustine fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi.

Tara noastra este deja binecunoscuta pentru turismul pentru tratamente medicale si spa, in timp ce numarul turistilor pentru tratamente stomatologice este in crestere, iar autoritatile romane doresc sa ofere o gama mai larga de servicii, sustine Cepoi, consilierl al premierului, intr-un interviu acordat International Medical Travel Journal.

"Mii de oameni sunt tratati in clinici dentare aici. Pacientii straini platesc un sfert din ce ar plati pentru aceste servicii in tara lor. Asta este o sansa pentru un turism medical extins in Romania.

In ce priveste turismul pentru spa si pentru tratamente medicale, inca este un potential semnificativ de crestere. Turismul medical are sansa de a creste in domenii precum oftalmologia, chirurgia estetica, chirurgia cardiaca, cardiologia, proteze cardiace si ortopedice si fertilizare in vitro.

Avem resurse, suntem motivati si vrem sa dezvoltam aceasta activitate pentru beneficiul pacientilor din Romania, din Europa si de peste tot in lume", a spus fostul ministru al Sanatatii.Acesta a subliniat ca acest concept de turism pentru tratament medical nu este suficient de bine definit in tara, adaugand si ca statul a facut putin sau nimic pentru a promova acest tip de turism, fiind multa neincredere in calitatea serviciilor oferite.

In Romania, autoritatile au atestat cinci centre spa, iar alte zece vor aparea in curand. Tara noastra are peste 120 de centre spa cu resurse naturale care au proprietati terapeutice, dintre care 40 reprezinta atractii turistice nationale, iar 80 atractii turistice de interes local.

In clipa de fata exista deja cateva agentii specialziate in turismul dentar, in Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
iti multumim domnule Florin Necula pentru ultima fraza - esti genial
"in clipa de fata exista deja cateva agentii specializate in turismul dentar , in Romania"
merge lumea sa-si repare dintii si una-doua e turism !
pe vremuri turistul merge undeva sa-si odihneasca ciolanele dar acum totul a evoluat , turistul merge la dentist !
tata
rank 5
Cam asta e denumirea
In ungaria,asta se practica de ani,tarif la jumatate,la aceeasi calitate a lucrarii,pe deasupra,mai si vizitezi,ai cazarea si masa asigurate.Problema este de calitatea lucrarii.Clientu daca este multumit,mai spune si la alti,daca nu,vorbesti singur.Mai sunt astfel de locuri prin Asia,pt transplant de organe,in general rinici,ficat...la preturi concurentiale.Exista totdeauma un risc,dar multi au reusit,sa scape de probleme.Aceste clinici sunt pe categorii,in functie de ce platesti.Cred ca Romania are o oportunitate,daca reuseste sa atraga acesti pacienti,voiajori,prin pret si calitate...e loc. Un exemplu ar fi studentii Francezi,care fac medicina in Romania,de ce,este ieftina,este competitiva si este recunoscuta in Franta....OLE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ar trebui sa ne lanseze dr Beuran
si in turismul hemoroidal.
MacGigi
rank 5
DrS, va ginditi la un anumit guvern,in particular?
La vreo personalitate universitara care poarta fular si vara?
MacGigi
rank 5
Turismul medical poate fi o excelenta sursa de venituri.
Cum scrie dl. Tata, aceasta a reusit in multe tari cu un nivel economic precar.
De ce nu in Romania, orice idee este buna si merita exploatata!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor