Dancu il ataca pe Iliescu: Lavinia Sandru ar fi un castig pentru PSD

Joi, 26 Martie 2009, ora 17:02
2985 citiri
Dancu il ataca pe Iliescu: Lavinia Sandru ar fi un castig pentru PSD
Foto: Evenimentul Zilei

Dupa ce, intr-un interviu acordat cotidianului Gandul, Vasile Dancu opineaza ca nimeni nu-l poate invinge pe Traian Basescu la prezidentiale, a pregatit o noua lovitura data propriului sau partid, de aceasta data adresata lui Ion Iliescu.

Fostul presedinte al PSD Cluj Vasile Dancu l-a contrazis pe Ion Iliescu in privinta includerii Laviniei Sandru pe listele partidului la alegerile europarlamentare, spunand ca acest lucru ar fi un castig pentru social-democrati.

"Decizia este a celor din conducerea executiva, nu a presedintilor de onoare, pentru ca ei raspund in fata electoratului si a membrilor. Exista organizatii care o vor pe Sandru, iar includerea ei pe lista PSD ar fi un castig, pentru ca este una dintre putinele femei politician care are proiecte", a spus Dancu, pentru Mediafax.

Iliescu nu vrea importuri

Declaratia sa vine dupa ce presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a scris pe blogul sau ca se va opune mereu incercarilor "unor persoane" din conducerea partidului pentru a-i aduce pe Cozmin Gusa si Lavinia Sandru si ca asemenea tentative sunt "jignitoare" pentru militantii social-democrati.

Mai mult, Iliescu a sugerat, la Realitatea Tv, ca va pleca din partid daca Lavinia Sandru va fi pusa pe listele PSD la euroalegeri.

"Eu cred ca niciodata sa nu se puna problema sa aleaga (PSD, n.red.) intre mine si Lavinia Sandru. Eu sper ca partidul sa nu fie niciodata in fata acestei discutii, sa puna in balanta cuvantul si pozitia mea. Mie mi se pare anormal sa aducem candidatii din afara partidului. Nu avem nevoie de importuri", a declarat Ion Iliescu.

Gusa: Lavinia Sandru e bruneta, lui Iliescu ii plac blondele

Fostul lider al PIN, Cozmin Gusa, a declarat joi, la Poiana Brasov, ca Ion Iliescu n-o place pe Lavinia Sandru pentru ca este bruneta, iar presedintelui de onoare ii plac blondele si crinii.

"E o treaba de gusturi. Lavinia Sandru e bruneta. Domnul Iliescu e de notorietate ca-i plac blondele si, mai nou, am vazut ca-i plac si crinii", a declarat consilierul presedintelui PSD, citat de Realitatea TV.

Conflict deschis intre "mercenar" si "batran"

Intre Iliescu si Gusa au mai existat si cu alte ocazii schimburi acide de declaratii. Cel care "a inceput" a fost tot Iliescu, spunand ca PSD nu este un partid de handicapati ca sa aiba nevoie de consilierea fostului lider PIN.

"Domnul Cozmin Gusa este factor perturbatoriu si nu avem nevoie de el ca sa ne reorganizeze filialele locale. Ce are el comun cu acest partid? Nu suntem un partid de handicapati ca sa apelam la un strainas si un mercenar", declara Ion Iliescu.

La randul sau, fostul lider PIN a spus despre presedintele de onoare al PSD ca se afla la varsta la care inteligenta nu mai este atuul lui forte, dar ca nu o sa se ia, totusi, de oameni batrani pentru ca nu este frumos.

"Ion Iliescu, aflat la o varsta la care nici intelepciunea nu mai este atributul principal, apeleaza la multe rautati", spunea Gusa intr-un interviu pentru Academia Catavencu.

"Se stapaneste greu. Este obisnuit cu persoane santajabile. Eu nu-l jignesc, ca e batran. Mama mi-a spus sa nu jignesc oamenii batrani, ca nu e frumos", a mai spus Gusa la Realitatea Tv.

#Vasile Dancu, #Ion Iliescu, #Lavinia Sandru, #Cozmin Gusa, #lista PSD, #alegeri europarlamentare , #Ion Iliescu