Dancu: Nu sunt imbecil sa fug dintr-o cazarma in alta

Marti, 08 Iulie 2008, ora 17:20
2469 citiri
Dancu: Nu sunt imbecil sa fug dintr-o cazarma in alta

Senatorul Vasile Dancu sustine ca nu pleaca din PSD, dar ca ar putea fi alungat, iar pe cei care spun despre el ca va pleca la PD-L ii numeste "tucalarii de la conducerea partidului".

"Nu plec din PSD, dar as putea fi alungat din PSD. Se spune de multa vreme ca vreau sa plec. Mai mult, au incercat sa mi se puna tot felul de etichete negative ca plec la un partid sau la altul. Eu nu mi-am pus niciodata problema sa plec din partid decat daca ma las de politica.

Nu sunt imbecil, ca atunci cand scap dintr-o cazarma sa fug repede intr-o alta. Asta ar fi o mare tampenie", a spus senatorul intr-un interviu pentru revista "22", transmite, marti, NewsIn.

Vasile Dancu mai sustine ca cei care spun despre clujeni ca vor pleca la PD-L sunt "tucalari" care aduc jigniri. "Astea sunt zvonuri lansate de tucalarii de la conducerea partidului nostru, care incearca sa le faca pe plac sefilor. Asta este o jignire care ni se aduce noua...Nu avem cum sa umblam cu traista-n bat dintr-un partid in altul", mai arata proaspatul demisionar.

Fostul sef al PSD Cluj spune ca decizia de sanctionare a filialelor sub scorul partidului a fost o mare greseala a conducerii centrale, "care s-ar putea sa aiba consecinte pentru toamna", sugerand ca electoratul partidului ar putea sanctiona aceste hotarari. El mai sugereaza ca problema ar fi putut fi rezolvata in Consiliul National din 11 iulie.

"PSD este in fata unei mari incercari. Daca partidul va demonstra, mentinandu-si o hotarare ilegala, nedreapta, incorecta, atunci populatia nu va putea avea incredere intr-un partid care nu-si respecta propria legitate", avertizeaza senatorul.

Cat priveste explicatiile pentru decapitarea grupului de la Cluj, Dancu spune, pe de o parte, ca este o revansa a lui Ion Iliescu, dar, pe de alta parte, la mijloc "este iluzia guvernarii care ii incearca" pe colegii sai.

El spune ca Iliescu nu are un interes direct in a decide inlaturarea unor lideri, ci ca este mai degraba motivat de dorinta de putere. "Dorinta pura de a consuma puterea cu care a fost invatat inainte poate fi mai tare decat o motivatie banala, vulgara de functie", spune el despre Iliescu.

Vasile Dancu, alaturi de Ioan Rus si Vasile Puscas, a demisionat marti din toate functiile de la nivel central si local. Cei trei au anuntat ca Fundatia Institutului Social Democrat din Transilvania, ai carei membri fondatori sunt, va fi cadrul in care isi vor dezvolta proiectele social-democrate.

Luni, la Biroul Permanent National s-a stabilit ca vicepresedintele Cristian Diaconescu sa fie coordonatorul filialei PSD Cluj, aflate in plina reorganizare. Dancu si Rus nu au participat la aceasta sedinta.

Citeste si:
Care este impactul preconizat al ”taxei de solidaritate” susținută de PSD. Consilier BNR: ”Veniturile vor fi egale cu virtual zero”
Care este impactul preconizat al ”taxei de solidaritate” susținută de PSD. Consilier BNR: ”Veniturile vor fi egale cu virtual zero”
Noua taxă ce vizează companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar lovi în peste 330 de companii, în frunte cu Automobile Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford...
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
Încă din primele zile în care se năștea noua coaliție formată din PSD, PNL și UDMR, social-democrații au lansat în spațiul public ideea unei reforme constituționale, precum și o...